Inici Actualitat Anna Gómez, María Pina i Aspromivise Juguen Juntes!

Anna Gómez, María Pina i Aspromivise Juguen Juntes!

per Redacció_Linformador

No és fàcil trobar iniciatives esportives vinculades a un esport específic que tinga en compte altres finalitats que no estiguen relacionades amb el propi esport. El fet de que un campus de bàsquet porte el nom de dues persones com Anna Gómez i Maria Pina ja dona alguna pista del que anem a trobar-mos només entrar en les pistes on xiquetes i xiquets practiquen aquest esport.

Un campus que de segur només acabar hauran adquirit coneixements i habilitats sobre l’esport, però també lliçons que van més enllà de la pròpia activitat esportiva. El bàsquet no deixa de ser una ferramenta per poder arribar més lluny i pensar en una formació més integral d’aquestes xiquetes i xiquets que durant 8 dies juguen a bàsquet però també creixen com a persones.
En una de les sessions, en el que el baló de bàsquet deixa de botar, jugadors de boccia com Martin, Jesús i Natxo agafen el comandament de la sessió i imparteixen coneixements i valors a través de l’esport. Autèntics protagonistes mitjançant la boccia on es va aprendre de manera vivencial una altra manera de fer esport, un esport practicat per esportistes amb capacitats diferents.

Natxo Pastor després de l’experiència de participar en el Campus comentava que “l’esport és una de les ferramentes que ens proporciona l’oportunitat de transmetre valors que ajudaran a les persones a ser més justes. Cosa molt important si volem que la societat siga cada vegada més inclusiva i tinga en compte a les persones per les seues capacitats i no per les seues discapacitats. Estem convençudes de que el futur de la societat ha d’anar en aquesta línia i així de segur que construirem un món millor”.

Per la seua part, un altre dels protagonistes d’aquesta sessió, Jesús Sànchez comentava que “vore jugadores com Anna Gómez o Maria Pina, que fa unes setmanes alçaven un títol continental com l’Eurocup, i ara, després d’aquest moment on són un referent en el món del bàsquet femení, s’impliquen en la formació de les més menudes, no tan sols per a que aprenguen bàsquet sinó per a que en el futur la nostra societat en la que ens ha tocat viure siga millor, diu molt d’elles. Jo com a seguidor de les dues és un luxe participar en el seu campus i poder compartir amb persones que hem d’animar a que continuen en aquesta línia”.

És important que el món de l’esport siga un vehicle en la formació de les persones, i en aquest cas, el Campus d’Anna i Maria així ho fan.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més