Inici Actualitat Canals exposarà una peça del Molí Vell  de gran valor etnològic i industrial

Canals exposarà una peça del Molí Vell  de gran valor etnològic i industrial

per Redacció_Linformador

El futur centre de formació de persones adultes Francisca Alventosa de Canals acollirà de manera permanent una peça única donada pel seu propietari  i que data del segle XIX.

La peça forma part d’un molí de trituració de cereal de dues entrades i sistema de cilindres d’una marca molt important del segle XIX, famosa per la seua innovació tècnica realitzada en 1836 que permet la millora en l’aprofitament del cereal respecte el tradicional molí de moles de pedra.

El conjunt té el seu origen al segle XIII quan funcionava amb l’aigua del riu dels Sants. A partir del segle XVIII es conforma com un conjunt fabril donant rellevància local perquè va ser emprat com una fàbrica farinera, com un molí de llum i posteriorment com d’adobament de pells en les indústries pellisseres del poble.

Aquesta peça ajuda a entendre la societat tradicional de Canals i de la comarca en el funcionament de l’economia agrària, de l’alimentació i de la primera industrialització.

Des de l’Ajuntament de Canals agraeixen i valoren positivament aquesta donació desinteressada perquè els veïns i veïnes tindran l’oportunitat de veure de ben a prop aquesta peça especial.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més