Inici Actualitat La Diputació rep un premi EAR a l’educació ambiental

La Diputació rep un premi EAR a l’educació ambiental

per Redacció_Linformador
  • La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, recull el premi de mans de la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón.

L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha rebut un premi EAR d’Educació Ambiental en la categoria ‘Actuació de sensibilització i educació front a l’emergència climàtica’ del Centre d’Educació Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana.

El projecte ‘Repensar el futur’ és un espai de reflexió adaptat a les necessitats educatives de 4t, 5é i 6é de Primària, on es tracten temes d’actualitat per a l’alumnat i per a les famílies, amb tallers, activitats, imatges i vídeos per a descobrir el nostre entorn i aprendre a respectar-lo.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha arreplegat el premi de mans de la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i en els agraïments als treballadors i treballadores de l’àrea de Medi Ambient, ha recordat totes les acciones d’educació ambiental engegades des de la Diputació de València, entre elles, que 60 escoles implantaran el programa 50/50 a partir del curs escolar que ve.

L’objectiu del programa 50/50 de l’estratègia Reacciona és reduir el consum, la despesa energètica i les emissions dels centres educatius gràcies a la participació de tota la comunitat educativa, però el més important són els hàbits i les actituds que aprenen els xiquets i les xiquetes, i que després acabaran traslladant a les seues cases.

La Diputació de València, a través de l’àrea de Medi Ambient, destina un pressupost total d’un milió d’euros perquè les mancomunitats contracten educadors i educadores ambientals durant el període d’un any.

Per últim, també està en marxa la campanya educativa i de sensibilització per a difondre la importància de protegir el Corriol Camanegre, les dunes i la posidònia.

L’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis EAR s’ha celebrat al Centre del Carme Cultura Contemporània amb l’assistència de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà i dels premiats AE Agró- Morvedre, Ajuntament de Benicàssim, IES Serra d’Irta, i les empreses Actio i Itinerantur.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més