Inici Actualitat Ontinyent finalitza el programa d’activitats extraescolars després d’oferir 50 activitats per a 7.000 alumnes

Ontinyent finalitza el programa d’activitats extraescolars després d’oferir 50 activitats per a 7.000 alumnes

per Redacció_Linformador

L’Ajuntament ha invertit 124.000 euros en una programació de la que han participat per primera volta tots els centres educatius de la ciutat

Ontinyent ha finalitzat el programa d’activitats extraescolars impulsat per l’Ajuntament al curs 2020/2021, de les que han participat al voltant de 7.000 alumnes. La programació ha inclòs més de 50 activitats entre les conveniades amb les AMPES i les organitzades directament pel consistori, que ha invertit en un total de 124.000 euros en el conjunt d’estes accions, comptant amb una aportació de 67.000 euros de la Generalitat Valenciana.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “hem aconseguit mobilitzar a tots els centres, fins i tot el que mai havien fet activitats. Amb la coordinació de tota la comunitat educativa i la implicació del professorat, s’han dut a terme activitats de música, cultura o esport, tot per compensar les mancances de relacions socials de l’alumnat durant la pandèmia i dotant de material anticovid per a que pogueren realitzar l’activitat amb total seguretat i benestar”, explicava.

Aquest dijous, 1 de juliol, tenia lloc la reunió de les comissions de seguiment dels convenis signats amb cada AMPA de la ciutat per al desenvolupament del Projecte Municipal d’Activitats Extraescolars.  El programa incorpora l’escola d’estiu, activitats esportives de natació, futbet i altres esports i material anticovid que es va repartir en els centres per poder fer les activitats amb total seguretat i benestar, com les mascaretes de Tèxtil Ontinyent i la MantaEscola.

Borrell detallava el desglossament de la inversió en les activitats extraescolars, on els convenis amb les AMPES ha comptat amb una inversió de 59.000 euros; l’organització de l’escola d’estiu amb 3 seus i ratios baixes per la situació pandèmica en juliol del 2020 tenia una inversió de 38.000 euros; les activitats extraescolars esportives per a l’alumnat amb l’organització de sessions de natació i competicions esportives suposaven amb una inversió de 14.000 euros; i finalment la compra de despeses de funcionament anticovid per a realitzar les activitats amb una inversió de 13.000 euros.

“En total, el projecte d’activitats extraescolars del curs 2020-2021 ha suposat una inversió de 124.000 euros. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, va dotar amb 9 milions d’euros als ajuntaments per organitzar activitats de suport educatiu i activitats extraescolars culturals i esportives dirigides a la població escolar d’entre 3 i 18 anys, amb l’objectiu de compensar els efectes negatius de l’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19. Vam enviar la petició de subvenció per valor del cost total del projecte, i finalment vam aconseguir una dotació de 67. 000 euros pel sistema de concurrència competitiva”, explicava el regidor.

Óscar Borrell recordava que “amb la irrupció de la Covid estes activitats tan necessàries estaven en perill, i era necessari actuar per evitar que es deixaren de realitzar aquest curs. Totes les Ampes han fet multitut d’activitats que de no ser pel conveni no s’hagueren pogut fer”, afegia.

Les activitats que han realitzat les AMPES són de caràcter esportiu amb activitats extraescolars de futbet, funky, activitats psicomotrius, escacs, psicomotricitat relacional, patinatge, Kung Fu, Padel, Aeròbic diver dansa, ballet, basquet, i judo. També s’han realitzat activitats de suport educatiu com activitats d’anglés,jocs de taula, robòtica, escola matinera, escola de migdiada, formació en Google Clasroom, Projecte Mediem, i projecte Connecta’t amb tu. Les activitats culturals realitzades han estat espectacles de narració oral, contacontes, paisajades, estampació de samarretes, titelles, màgia, batukada, dibuix, com sona, activitats diverses, arqueodidactica, dansa urbana, biblioteca a l’aire lliure, estimulació musical, taller d’art, taller de creativitat o taller de dinàmica de grups.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més