Inici Actualitat El primer cap de setmana amb reserves al Pou Clar constata una menor pressió sobre el paratge tot i l’onada de calor

El primer cap de setmana amb reserves al Pou Clar constata una menor pressió sobre el paratge tot i l’onada de calor

per Redacció_Linformador

L’Associació Amics del Pou Clar valora positivament l’impacte inicial de les mesures i la posada en marxa de la seua aplicació 

El primer cap de setmana del sistema de reserves per protegir el paratge del Pou Clar d’Ontinyent ha servit per constatar una menor pressió sobre el paratge en comparació als anys anteriors. Tot i l’onada de calor, 2 dels 6 torns de visites establerts a la web www.reservespouclar.es no es van omplir, s’han evitat problemes derivats de l’estacionament indegut, i no es registraven incidències destacables quant a la seguretat i la convivència de les persones.

Des de l’Associació Amics del Pou Clar, la seua presidenta, Dolores Belda, feia una valoració positiva de l’impacte inicial de les mesures implantades per l’Ajuntament i la posada en marxa de la seua aplicació, destacant que “s’ha notat un canvi prou gran respecte als anys anteriors, i el desitjable seria que l’ús del paratge en les properes setmanes siga com ha estat en esta”. Des de l’Ajuntament s’explicava que “seguirem treballant pels objectius que volem: que la gent puga gaudir del paratge de manera ordenada, sense les conseqüències d’una massificació. No volem impedir que es puga gaudir del Pou Clar, sinó que es faça de manera ordenada, per tal de millorar la convivència amb el veïnat de la zona i que el paratge no patisca”, manifestaven.

En total, dels tres torns possibles cada dia (mati, vesprada i dia sencer) dissabte els dos torns parcials no s’omplien, amb un total de 367 usuaris registrats i assistents al llarg del dia (40% d’Ontinyent) i sense arribar en cap moment als 300 simultanis. Diumenge sí s’omplien els tres torns, amb 450 usuaris registrats i assistents (35% d’Ontinyent), repartits per tal de no superar les 300 persones simultànies. La web de reserves compta ja amb 1264 persones usuàries registrades (47% d’Ontinyent), i s’acumulen ja 2175 reserves per als propers dies, de les que aproximadament la meitat son per usuaris i usuàries locals.

Des de l’Ajuntament es recordava que per accedir al paratge la zona d’estacionament és la dels pàrkings de la piscina coberta i el poliesportiu, que els vehicles que estacionen indegudament poden ser denunciats, i que les persones que no vullguen anar a peu fins al punt de control d’accés del Pou dels Cavalls poden fer ús del servei municipal d’autobús gratuït els caps de setmana. Aquest servei tornarà a funcionar el proper dissabte i diumenge, amb eixida des del Poliesportiu a les 10:00h, 13:20h, 17:00h i 19:50h. Des del Pou Clar, eixirà a les 10:10h, 13:30h, 17:10h i 20:00h.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més