Inici Actualitat La Diputació avalua amb la Fundació Vicente Ferrer els projectes que finança a l’Índia

La Diputació avalua amb la Fundació Vicente Ferrer els projectes que finança a l’Índia

per Redacció_Linformador
  • La diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, es reunix amb el responsable a València de la Fundació Vicente Ferrer, Sergio Moratón

La diputada de Cooperació Internacional de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, s’ha reunit amb el responsable a València de la Fundació Vicente Ferrer, Sergio Moratón, per analitzar l’evolució dels projectes que des de 2009 la fundació desenvolupa a l’Índia amb el finançament de l’entitat provincial.

Entre els projectes subvencionats, cal destacar en 2020, amb 47.500 euros, les obres d’accés a recursos hídrics per a ús agrari de famílies agricultores de les comunitats més desfavorides del districte d’Anantapur, mitjançant la construcció d’un embassament des d’un enfocament resilient i sostenible i que segons ha explicat la diputada Mentxu Balaguer “són obres que a més proporcionen llocs de treball, salubritat i millora de la qualitat de vida dels dàlits, les persones amb menys recursos de l’Índia”.

Els dàlit o ‘intocables’ són els membres més pobres i discriminats de la societat índia. En un sistema de castes que encara perviu, les persones que naixen dàlit moren amb aqueixa condició. Viuen en condicions de pobresa extrema i patixen una gran desigualtat econòmica i discriminació social.

La diputada de Cooperació Internacional també s’ha interessat per l’actual situació d’emergència en la qual es troba l’Índia a causa de la pandèmia COVID-19, i que ha afectat especialment el centre de l’Índia i a la zona d’Anantapur. El responsable a València de la Fundació Vicente Ferrer, Sergio Moratón, ha explicat la delicada situació sanitària i social de la zona.

La Fundació Vicente Ferrer (FVF) és una ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de l’Índia, dels estats d’Andhra Pradesh i Telangana i de les comunitats més vulnerables i en risc d’exclusió, inclosos els dàlits, els grups tribals i castes desfavorides.

La Fundació Vicente Ferrer es crega a l’Índia en 1969 amb l’objectiu de buscar solucions als greus problemes a què s’enfrontava la comunitat rural d’Anantapur. Des d’aqueix moment, funciona com un organisme de forta implantació social, respectuós amb l’entorn i promotor de la transformació que s’està produint en la regió.

Un equip de quasi 2.400 persones (de les quals el 99% són naturals d’Anantapur) executa el programa de desenvolupament que l’organització du a terme -el més innovador en la història de l’Índia- i que cobrix 3.148 pobles i beneficia a quasi tres milions de persones.

La Diputació de València ha col·laborat amb la Fundació Vicente Ferrer, a través de la delegació de Cooperació Internacional, amb projectes presentats a les diverses convocatòries dirigides a les ONGD, amb un total, des de 2009, de 397.392’27 euros.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més