Inici Actualitat Ontinyent obri a la participació ciutadana el projecte de reforma de la Plaça de la Concepció

Ontinyent obri a la participació ciutadana el projecte de reforma de la Plaça de la Concepció

per Redacció_Linformador

L’Alcalde i el Regidor de Territori presenten un procés d’exposició i participació que es desenvoluparà al mes de juliol

L’equip redactor incorporarà les aportaciones de la ciutadania que ajuden a millorar el projecte

L’Ajuntament d’Ontinyent obrirà aquest mes de juliol a la participació ciutadana el projecte de remodelació de la Plaça de la Concepció. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Territori, Joan Sanchis, presentaven aquest divendres el Procés d’Exposició i Participació d’aquest projecte, amb el qual, explicava l’alcalde, “volem donar a conèixer la transformació d’un dels espais més emblemàtics de la ciutat, i a la vegada oferir a la ciutadania l’oportunitat d’aportar la seua visió del projecte”. Així, la redacció definitiva incorporarà aquelles propostes ciutadanes que l’equip tècnic considere que poden millorar l’actuació.

El primer edil explicava que el procés durarà 15 dies, començant el 15 de juliol amb el muntatge d’una exposició amb pannells i imatges en 3D al pati exterior del Museu del Tèxtil, on s’habilitarà una bústia on la gent podrà fer constar opinions i suggerències. A més a més, s’habilitarà un correu electrònic i un espai a la web municipal. Al mateix temps, els dies 26 i 28 de juliol i també al Museu Tèxtil, des de les 19:30 hores, es celebraran dos tallers de 60 minuts on la ciutadania podrà aprofundir en el projecte de la mà de l’equip redactor al front del qual està l’arquitecte ontinyentí Fermí Sala, autor de la remodelació de la Plaça de Sant Domingo o el Palau de la Vila.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, posava de relleu que l’actuació suposarà l’adaptació de l’espai públic a les previsions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), a l’igual que en la reforma del carrer Sant Antoni i a la futura actuació prevista a la Plaça Major. El regidor explicava que la reforma a la Plaça de la Concepció manté el trànsit de vehicles pel Pont de la Paduana, i elimina el trànsit de pas circular amb l’execució d’un espai de planta única, dividit en dues safates, que fomenta i millora l’ús públic i les activitats festives, culturals i d’hostaleria.

Tot i eliminar l’estacionament i el trànsit circular (que en gran part ja està suprimit), es respecten els accessos a plantes baixes i garatges. La plaça es repavimentarà per complet i afegirà nombrosos elements de jardineria, baix la supervisió del departament de Medi Ambient, per tal de garantir la presència d’espècies endògenes, amb fàcil manteniment i adequades al nou espai.

El “Pescaoret”, al tram més proper de la Glorieta

Al tram mes proper a la Glorieta es preveu instal·lar un element d’aigua on es pensa ubicar la figura del “Pescaoret”, l’emblemàtica escultura que es trobava a l’antiga Plaça i que va desaparèixer en la reforma que es va portar a terme a la segona meitat del segle XX. Sanchis apuntava que si bé el cost de les obres no està definit, si que es pot confirmar que superarà el milió d’euros, estant previst que l’actuació puga estar finalitzada en l’any 2023. Tant l’Alcalde com el regidor coincidien en destacar “la gran importància d’esta plaça en en la trama urbana de la ciutat”, , tant per ser accés al centre històric i al barri de Sant Josep; com per l’existència d’edificis tan importants com el Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més