Inici Actualitat La Diputació destaca l’esforç de la societat valenciana en pandèmia i li rendix un innovador tribut de música i dansa

La Diputació destaca l’esforç de la societat valenciana en pandèmia i li rendix un innovador tribut de música i dansa

per Redacció_Linformador
  • L’àrea d’Inclusió Social i Educació que dirigix Empar Folgado presenta el projecte ‘Temps d’abraçar’, que inclou una adaptació multidisciplinària del Rèquiem de Mozart amb orquestres, cors, solistes i dansa
  • La primera de les abraçades musicals que prepara la corporació provincial s’escenificarà este diumenge 18 de juliol en el Teatre Principal amb la versió dansada de María Rovira Dance Company
  • Les entrades per a l’espectacle d’obertura i els altres set concerts en diferents municipis de la província seran gratuïtes i es compliran les mesures de seguretat davant la Covid-19

La Diputació vol agrair a la societat valenciana el seu esforç col·lectiu i responsabilitat durant la pandèmia, i ho farà amb un tribut musical itinerant denominat ‘Temps d’abraçar’, fruit d’una iniciativa de l’àrea d’Inclusió Social i Educació que dirigix Empar Folgado. La primera de les abraçades musicals que ha preparat la corporació s’escenificarà este diumenge, 18 de juliol, en el Teatre Principal, amb una innovadora adaptació del Rèquiem de Mozart en versió dansa.

El projecte naix “de la necessitat de plasmar, d’una forma física, el tribut als valencians i les valencianes com a col·lectiu resilient i solidari”, explica la diputada Empar Folgado, qui destaca el component simbòlic de l’abraçada “per a transmetre unió i recordar a aquells que ja no estan amb nosaltres”. La impulsora de ‘Temps d’abraçar’ afig que l’objectiu és “destacar el millor de l’ésser humà i transformar eixos sentiments en art, quedant reflectits sobre l’escenari”.

La reflexió entorn de “la distància, el dolor, l’enyorança, la fortalesa i l’esperança” s’ha traduït en una adaptació multidisciplinària del poderós ‘Rèquiem en re menor K.626 de Mozart’, interpretat per orquestres, cors, solistes i companyies de dansa. Precisament la dansa serà la gran protagonista de la funció d’obertura en el Principal, en la qual els orfeons de València i Aldaia, Symphonia Orbitalis i els solistes Pilar Moral (soprano), Marina Rodríguez-Cusí (mezzosoprano), Jesús Álvarez (tenor) i Vicent Antequera (baríton) acompanyaran a Crea Dance Company, la reconeguda companyia de María Rovira.

L’espectacle té accés gratuït, com la resta de concerts de ‘Temps d’abraçar’, reservant prèviament a través del correu inclusiosocialeducacio@dival.es o el telèfon 96 388 38 63. La sessió començarà a les 19.00 hores del diumenge, amb un aforament limitat a 300 persones, distància de seguretat i la presència del vicepresident de la Diputació de València, Rafa García, que exercirà d’amfitrió al costat de la mateixa Empar Folgado.

Itinerància musical

L’estrena en el Principal de ‘Temps d’abraçar’ tindrà continuïtat amb la programació de set concerts en altres tants municipis valencians, que hauran de sol·licitar l’organització de l’esdeveniment a la Diputació i complir una sèrie de requisits quant als espais i les mesures de seguretat pertinents. L’elenc professional del projecte el completen València Dancing Forward, Música Trobada, l’organista Arturo Barba, el director de l’Orfeó d’Aldaia, Fernando Taberner, la soprano Saray García, la mezzosoprano Nerea Benavent, el tenor Gonzalo Manglano i el baríton Fran García.

El responsable de la direcció d’orquestra és Óscar Vaquerizo, fundador i director de l’orquestra de cambra Symphonia Orbitalis, mentre que Francesc Valldecabres, director de l’Orfeó Universitari de València, s’encarregarà de la direcció artística i musical. Ells seran els responsables d’organitzar els concerts itinerants per la província, tres en format simfònic amb orquestra, cor d’entre 50 i 70 intèrprets i quatre solistes; i la resta en format de cambra amb grup instrumental, cor d’entre 40 i 50 veus, òrgan, solistes i ballet en xicotet format.

La música de Mozart serà el fil conductor d’estes representacions, en concret el Rèquiem, “una peça emblemàtica de la història de la música amb una bellesa i emotivitat inigualables”, destaca Folgado, qui ha convertit els recursos musicals en part important de la seua gestió al capdavant de l’àrea d’Educació i Inclusió Social de la Diputació. Primer va ser el projecte ‘Menudes Harmonies!’ per a impulsar els drets de la infància i l’adolescència; després va arribar el ‘Descobrint’ i les entregues de Beethoven i Txaikovski per a acostar el seu llegat musical als centres escolars; i recentment la diputada va presentar la campanya ‘Alerta Convivència’ amb una cançó que pretén sensibilitzar en la lluita contra l’assetjament escolar, interpretada pels grups valencians Fúmiga, Maluks i Diluvi.

L’abraçada de Joan Castejón

El projecte ‘Temps d’abraçar’ té com a imatge l’obra creada per l’artista il·licità Joan Castejón, format en la valenciana Escola de Belles Arts de Sant Carles i un dels principals representants del realisme social en la renovació plàstica espanyola de postguerra. L’evocadora imatge de Castejón mescla l’absència, la presència i les abraçades per a donar sentit al que Empar Folgado definix com “un projecte col·lectiu que parla de record i del desig de véncer definitivament a la pandèmia, de tornar a sentir eixes abraçades que en els moments difícils reconforten tant a les persones”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més