Inici Actualitat Albaida és l’última estació del Viatge Impossible

Albaida és l’última estació del Viatge Impossible

per Redacció_Linformador
•       Escena Erasmus de la Universitat de València presentarà el seu nou espectable El viatge impossible el 18 de juliol en Albaida, després de recórrer 16 localitats valencianes de la mà de la Diputació de València
L’última parada del “Viatge Impossible” tindrà lloc aquest diumenge 18 de juliol en Albaida dins de la gira de les “Europes Menudes” que impulsa l’àrea de Cultura de la Diputació de València junt amb Escena Erasmus de la Universitat de València. Ha estat un perible marcat per la COVID-19 i les seues restriccions, però també per una recuperació de la normalitat als escenaris i una demostració que la Cultura és segura i imprescindible per a la societat, i així s’ha pogut viure a les 16 localitats que han precedit a Albaida, on serà la gran final de la gira.

Tenint en compte la singularitat de l’entorn on es realitzarà l’espectacle, els Jardins del Palau del Milà i Aragó, la companyia ha volgut integrar el mateix espai en l’obra, així doncs la representació a Albaida amagarà sorpreses on el monument, declarat BIC i recentment restaurat amb l’1’5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i fons de la Conselleria de Cultura, la Diputació i propis de l’Ajuntament d’Albaida, cobrarà certa importància.
L'alcalde d'Albaida, Josep Albert, ha manifestat que "Escena Erasmus és un reflex del millor del fet de ser europeus, però també un crit de tot allò on hem mirat cap a altre costat o defugit de les nostres obligacions com a ciutadania" i per aqueix mateix fet "es tracta d'un projecte imprescindible i fonamental en la construcció de l'Europa dels pobles, una mirada cap a la nostra escènica per a poder ser més acollidors, integradors i tindre un futur millor del que sembla que ens marquen els vents".

I és que, els espectacles d'Escena Erasmus aborden la realitat de l'Europa que habitem amb una visió crítica i fent partícip el públic de les seues reflexions. Enguany, el muntatge es basa en la idea de "viatge" en aquests temps en què viatjar és més difícil que mai. L'espectacle fa la reflexió que potser tornar als pobles és una idea sana i efectiva per a reconstruir el nostre món i les nostres vides.

El viatge impossible està dirigit per Josep Valero, amb textos escrits a propòsit per quatre destacats dramaturgs de l'escena valenciana: Daniel Tormo, Guadalupe Sáez, Isabel Martí i Gemma Miralles. L'espectacle està protagonitzat pel canari Nicolás Aranda, els francesos Arnaud Barennes i Sélune Cannizzo, la italiana Allegra Florioli, l'espanyola Elena Francés, la suïssa Paloma Gros-Hostettler i l'alemanya Kika Miederhoff. Per al director del muntatge, Josep Valero, "l'espectacle en si és un viatge, apel·la a l'ànima dels nostres pobles, als anhels compartits de tornar a celebrar les festes i viure en comunitat, però també hem volgut mostrar l'aïllament que han viscut els nostres majors, el viatge interior que hem hagut de fer en aquest període de confinament".
Per al regidor de Cultura, Josep Manuel Juan, "Escena Erasmus és un revulsiu imprescindible per a sacsejar les consciències a tot arreu del territori valencià i per això és un orgull que hagen pensat en Albaida com a cap de gira" i com no "des del Palau dels Milà i Aragó, seu del poder polític i social de la nostra comarca durant segles i que ara, amb l'última fase de restauració conclosa, deu convertir-se en un far de cultura cap a la resta del país, i per què no, cal a Europa".

Jornada de convivència
Un dels fets més característics del projecte és la jornada de convivència que la companyia realitza junt amb la societat de la localitat que visiten, creant un mestissatge cultural i lligams que uniran per sempre ciutats com Albaida amb altres punts de la geografia europea.

D’aquesta manera s’han preparat dos plats forts per a rebre a tot l’equip d’Escena Erasmus amb una visita al Campanar d’Albaida guiada per la colla de Campaners i Campaneres d’Albaida, on se’ls explicaran els diferents tocs i el llenguatge de les campanes i diferents curiositats. Cal recordar que la ciutat d’Albaida ha estat proposta per les Corts Valencianes al Consell com a Capital Valenciana del Toc Manual de Campanes. 

Per altra banda es visitarà el Museu Internacional de Titelles d’Albaida, el MITA, amb un recorregut diferent de l’habitual. Aprofitant el fons museogràfic i la procedència de les actrius i actors d’Escena Erasmus faran una visita on elles i ells contaran que signifiquen als seus països els titelles i en concret les peces que té el MITA, relatant històries i anècdotes familiars al voltant d’aquest món.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més