Inici Actualitat El Trofeu Diputació de Frontó comptarà amb les grans estreles de la resta d’especialitats

El Trofeu Diputació de Frontó comptarà amb les grans estreles de la resta d’especialitats

per Redacció_Linformador
  • La Diputació de València ha acollit l’acte de presentació de la XVI edició, la fase regular de la qual se celebrarà del 17 de juliol al 29 d’agost, disputant-se la gran final el 4 de setembre a Almussafes
  • Entre les cinc parelles participants destaquen l’actual campió de l’especialitat de raspall, Tonet IV, que debuta en esta competició, el guanyador d’escala i corda, Puchol II, i el dominador de frontó dels últims anys, De la Vega

El Pati dels Scala de la Diputació de València ha tornat a acollir este dijous la presentació d’un torneig de pilota. En esta ocasió es tracta del ‘XVI Trofeu Diputació de València de Frontó’, un dels quals més interés suscita entre el públic degut a la seua singularitat, ja que reunix les grans estreles del trinquet. Al llarg de les pròximes setmanes, els millors jugadors de modalitats com raspall i escala i corda, deixen de costat temporalment les seues especialitats per a competir en els diferents frontons de la província. Cal assenyalar que el frontó no és considerada una categoria professional a la Comunitat Valenciana.

El diputat d’Esports, Andrés Campos, que ha estat acompanyat en l’acte pel vicepresident de la Fundació de Pilota Joan Alepuz, ha ressaltat “que amb tornejos com este, es demostra el vigor que té en un context difícil l’esport de la pilota, que per a nosaltres és la joia de la corona de l’esport valencià. La competició de frontó està completament consolidada a la província i el trofeu Diputació ja es pot considerar un clàssic de l’estiu”.

Per part seua, Joan Alepuz ha afirmat que “el campionat de frontó és el que més s’adequa als objectius de vertebrar el territori i augmentar la visibilitat dels pobles, ja que viatja per gran part de la geografia valenciana. L’espectacularitat del torneig enguany està assegurada, gràcies a l’atracció que suposa veure als campions d’altres especialitats”.

Parelles participants

Un total de cinc parelles competiran en la fase regular en la que s’enfrontaran tots contra tots entre el 17 de juliol i el 29 d’agost en els frontons d’Alfarp, Quart de Poblet, Chera, Quart de les Valls, Xeresa, Dènia, Canals, Atzeneta del Maestrat, Paterna i Almussafes. Els dos millors classificats d’esta liguilla jugaran la final que tindrà lloc el 4 de setembre en el frontó municipal José Ventura d’Almussafes.

Les cinc parelles participants estan formades per Puchol II-Bueno, Pere Roc II-Roberto, De la Vega-Adrián de Quart, Jose Salvador-Álex de Paterna i Genovés II-Tonet IV.

Un dels majors atractius d’esta edició és sens dubte la presència de l’actual campió de la modalitat de raspall Tonet IV, ja que debuta en el torneig, la qual cosa suposa que el seu rendiment siga tota una incògnita. “La veritat és que des de sempre m’ha cridat l’atenció el frontó, així que és un somni complit i tota una oportunitat per a mi”, declara el jugador.

També destaca la participació de dues dels millors representants del món de la pilota, com són De la Vega, que és el gran dominador del frontó valencià d’esta època, com certifica el fet d’haver guanyat els tres últims títols, i Puchol II, vigent campió d’escala i corda. Puchol ha subratllat “l’alt nivell d’esta edició, que segur serà molt equilibrada. La clau serà saber adaptar-se i aguantar el fort ritme de les partides”.

El compromís que té la Diputació amb l’esport autòcton per excel·lència es traduix en què, durant l’any 2021, l’àrea d’Esports ha concedit un total de 460.000 euros entre la Federació i la Fundació de la Pilota, procedents tant de subvencions nominatives com de la convocatòria d’ajudes a les federacions.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més