Inici Actualitat Els “Contes a la fresca” tornen a les places i carrers de la comarca comptant de nou amb narradores i narradors locals.

Els “Contes a la fresca” tornen a les places i carrers de la comarca comptant de nou amb narradores i narradors locals.

per Redacció_Linformador
  • El passat divendres 9 de juliol Atzeneta d’Albaida va encetar l’edició d’aquest 2021 amb Conxa Rubio, narradora local, i Carles Cano.
  • Aquest cap de setmana és el torn d’Aielo de Malferit (dissabte) i Benigànim (diumenge) amb Blai Senabre.

El costum d’eixir “a la fresca” en els nostres pobles és sinònim d’estiu. Un acte social d’encontre molt arrelat per gaudir de les anècdotes d’uns i les històries d’altres, a la frescoreta de la nit. Aquesta tradició tan mediterrània va inspirar els “Contes a la fresca” promoguts des de l’àrea de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, que aquest 2021 tornen amb la coordinació i suport de la narradora professional Almudena Francés.

Aquesta alternativa d’oci cultural ofereix un recorregut per la Vall d’Albaida als amants dels contes i la paraula dita. Amb la barreja màgica de les històries i les nits d’estiu,  menuts i majors coneixeran els relats i cultura de la nostra benvolguda comarca.

L’edició d’aquest 2021 se centra en l’essència del projecte: comptar amb narradors i narradores locals a totes les sessions, juntament amb el narrador o la narradora professional convidada.

Durant els mesos de juliol i agost, els “Contes a la fresca” passaran per quinze municipis de la Vall d’Albaida per tal de seguir reforçant eixa tradició oral tan característica de les nostres comarques.

El passat divendres iniciava la programació Atzeneta d’Albaida amb Carles Cano i Conxa Rubio, i aquest cap de setmana serà el torn d’Aielo de Malferit i Benigànim amb Blai Senabre com a rondallaire professional i Maruja Marchirant i Carlos Moscardó Espí com a narradors locals. Els altres pobles que podran gaudir d’una estona d’històries i contes són Salem, Otos, Alfarrasí, Quatretonda, Bellús, Agullent, El Palomar, Montitxelvo, Bocairent, l’Olleria, Castelló de Rugat i La Pobla del Duc, que tancarà l’edició el 27 d’agost amb Tania Muñoz.

Per d’acudir com a públic només cal tindre ganes d’escoltar i de viatjar a través de les imatges que ens proposen les narracions. L’edat recomanada per a l’escolta és a partir dels deu anys, encara que és aconsellable que els menors estiguen acompanyats de les seues famílies. Cap a dalt no hi ha límit d’edat, ja que els contes són un entreteniment universal i ancestral.

Els narradors professionals d’aquest 2021 són:

Carles Cano, narrador Valencià de la primera generació de contacontes professionals. Les seues sessions són molt divertides i aptes per a tots els públics.

Blai Senabre, narrador d’Altea amb una llarga trajectòria contant contes. Treballa amb contes tradicionals de manera molt participativa.

Carles Garcia Domingo, narrador que viu a Logroño, encara que és originari de València. Conta contes per tradició familiar, ja que eren “buhoneros”, és a dir, venedors ambulants que anaven contant històries pels pobles.

Angeles Goas, narradora gallega que conta històries de vida i succeïts gallecs. És una narradora molt elegant que et transporta amb les històries a les terres gallegues i la seua cultura.

Eva Andújar, narradora de València que domina el conte tradicional. Les seues sessions agraden a menuts i grans.

Tània Muñoz, narradora de Castelló que conta amb detall històries properes que no haureu escoltat mai.

Les pròximes sessions són:

Juliol

Dissabte 17 – Aielo de Malferit

Diumenge 18 – Benigànim

Dijous 22 – Salem

Divendres 23 – Otos

Dissabte 24 – Alfarrasí

Diumenge 25 – Quatretonda

Dilluns 26 – Bellús

Agost

Dissabte 7 – Agullent

Diumenge 8 – EL Palomar i Montitxelvo

Dilluns 9 – Bocairent

Dimarts 10 – L’Olleria

Dimecres 18 – Castelló de Rugat

Divendres 27 – La Pobla del Duc

El meravellós cartell promocional d’aquesta edició dels “Contes a la Fresca” ha estat dissenyat per la il·lustradora Wara de Ormaechea, que ha sabut captar perfectament l’essència del projecte. Per conéixer més creacions d’aquesta artista podeu visitar el seu perfil d’Instagram: waradeormaechea

Tota la informació detallada sobre horaris, ubicacions i rondallaires es pot consultar a les xarxes socials de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i els ajuntaments col·laboradors.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més