Inici Actualitat El projecte definitiu del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana es presenta aquest dimecres a Ontinyent

El projecte definitiu del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana es presenta aquest dimecres a Ontinyent

per Redacció_Linformador

L’acte tindrà lloc a les 19:30 hores i estarà a càrrec del despatx d’arquitectes Soler & Torró

La Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana presentarà aquest dimecres 21 de juliol el projecte definitiu de les obres de reforma i ampliació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ubicat a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent. La redacció del projecte ha estat finançada per Caixa Ontinyent i les obres s’executaran amb fons de l’Ajuntament d’Ontinyent, fons Feder de la UE, la Diputació de València. El projecte optarà, a més, a ser inclòs a les ajudes del “Pla Conviure 2021” de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ,d’ajudes a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes.

La presentanció, que tindrà lloc a partir de les 19:30 hores al propi Museu, estarà a càrrec del despatx d’arquitectes Torró Soler, autors del projecte, i comptarà amb l’assistència de l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, Jorge Rodríguez; diversos membres del Patronat de la Fundació, entre els quals estaran el President de Caixa Ontinyent, Pepe Pla, el d’ATEVAL-CV, Pepe Serna; així com membres de la corporació municipal i representants d’associacions locals.

Cal recordar que el Museu Tèxtil ja compta amb una primera fase finalitzada en 2020, que van suposar una inversió de 910.000 euros (700.000 euros de la Generalitat Valenciana, 170.000 de l’Ajuntament i 39.000 de Caixa Ontinyent per al projecte d’obra), que han permés crear un espai expositiu de prop de 600 m2 amb una zona d’oficines a la nau més propera a la Plaça de la Concepció, amb una parcel·la exterior de 1.300 m2 amb arbrat i mobiliari urbà.

Les obres de la II Fase que es presentarà esta setmana actuaran a la nau més propera al riu Clariano, per seguir avançant en la consolidació d’un espai expositiu de referencia autonòmica que conjugue l’exposició divulgativa de peces antigues amb un espai creatiu de futur que ajude a impulsar la indústria 4.0, el desenrotllament sostenible, l’eficiència energètica i la producció intel·ligent en el clúster tèxtil de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més