Inici Actualitat Énguera projectarà el premiat documental “Els Fils del Tauler” amb la col·laboració del Fons Valencià per la Solidaritat per a abordar la Cultura de la Pau

Énguera projectarà el premiat documental “Els Fils del Tauler” amb la col·laboració del Fons Valencià per la Solidaritat per a abordar la Cultura de la Pau

per Redacció_Linformador

La projecció es realitzarà aquest dissabte 24 de juliol, a les 22:00 h a la Casa de la Cultura d’Énguera, i estarà seguida d’un espai de reflexió que comptarà amb Josep Gayà, director del documental, i amb protagonistes d’aquest

Aquest cinefòrum està emmarcat dins del projecte “València per la Pau” del Fons Valencià, sent l’objectiu d’aquest acostar a municipis de la província de València la Cultura de la Pau, finalitat de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16

Énguera acollirà una de les principals activitats de sensibilització, basades en la Cultura de la Pau i la No-Violència, de la segona edició del projecte “València per la Pau.”, desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l’objectiu d’aquest projecte acostar l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans.

El cinefòrum que es realitzarà a la capital de la Canal de Navarrés, el qual serà presentat per l’Alcaldessa del municipi, Matilde Marín, i tindrà lloc el dissabte 24 de juliol, a les 22:00 h, a la Casa de la Cultura d’Énguera (Pl. Manuel Tolsà, s/n), és una campanya de sensibilització a través del documental d’investigació “Els Fils del Tauler”, que parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental estarà seguida d’un espai per a la reflexió que comptarà amb la participació de Josep Gayà, director del documental, de protagonistes del documental i del públic assistent. “Els Fils del Tauler” ha estat premiat com a millor documental en la categoria de migmetratge documental del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa.

Aquesta jornada gratuïta, la qual també es desenvolupa dins de la programació d’Estiu Cultural de l’Ajuntament d’Énguera, s’ha adaptat a la situació sanitària actual i comptarà amb totes les mesures indicades i recomanades per les diferents autoritats sanitàries. Per aquest motiu l’assistència serà limitada i per a participar cal inscriure’s prèviament telefonant al 96 222 51 41

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 128 entitats locals valencianes sòcies (119 ajuntaments i 9 mancomunitats), entre les quals es troben els municipis de la Canal de Navarrés d’Énguera i Chella.

L’entitat municipalista per la solidaritat concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol•licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més