Inici Actualitat La Diputació estrena en el Principal el projecte itinerant de música i dansa ‘Temps d’abraçar’

La Diputació estrena en el Principal el projecte itinerant de música i dansa ‘Temps d’abraçar’

per Redacció_Linformador
  • L’àrea d’Educació que dirigix Empar Folgado pretén rendir tribut a la societat valenciana per la seua responsabilitat i resiliència davant la pandèmia amb una iniciativa que adapta de manera multidisciplinària el Rèquiem de Mozart

La Diputació de València va estrenar este diumenge en el Teatre Principal el projecte ‘Temps d’abraçar’ amb una adaptació del Rèquiem de Mozart en versió dansa a càrrec de Crea Dance Company, l’exitosa companyia de María Rovira. Al voltant de 300 persones van presenciar en el teatre del carrer de les Barques, amb les oportunes mesures de seguretat anticovid, la primera entrega d’una iniciativa itinerant que recorrerà diferents municipis de la província.

L’objectiu de ‘Temps d’abraçar’, impulsat per l’àrea d’Educació i Inclusió Social que dirigix Empar Folgado, és rendir tribut a la societat valenciana pel seu esforç i responsabilitat durant la pandèmia. El projecte naix “de la necessitat de plasmar, d’una forma física, el tribut als valencians i les valencianes com a col·lectiu resilient i solidari”, explica Folgado, qui va recordar després de l’estrena en el Principal “a les persones que ja no estan amb nosaltres i a les quals s’han sobreposat i ens mostren el coratge amb el qual hem de continuar lluitant contra la pandèmia”.

Per part seua, el vicepresident de la Diputació Rafa García va qualificar l’estrena com “un acte meravellós que ens recorda la necessitat de l’abraçada en una societat com la nostra en la qual és fonamental”. “Estos esdeveniments culturals ens van donant oxigen després de 16 mesos de lluita contra la pandèmia”, va afegir García després de l’espectacle de Crea Dance Company, en el qual també van participar els orfeons de València i Aldaia i Symphonia Orbitalis.

Rafa García i Empar Folgado van estar acompanyats en l’estrena de ‘Temps d’abraçar’ per les diputades Eli García i Mentxu Balaguer i els diputats Andreu Salom i Carlos Gil. Els responsables provincials van coincidir a l’hora de destacar la importància de la iniciativa en el full de ruta de la institució de renovar el seu compromís amb la cultura en un context condicionat per la crisi sanitària.

Projecte itinerant

L’estrena en el Principal de ‘Temps d’abraçar’ tindrà continuïtat amb la programació de set concerts en altres tants municipis valencians, que hauran de sol·licitar l’organització de l’esdeveniment a la Diputació i complir una sèrie de requisits quant als espais i les mesures de seguretat pertinents. Amb un elenc professional que ha treballat l’adaptació multidisciplinària del Rèquiem de Mozart, els concerts itinerants tindran dos formats: tres simfònics amb orquestra, cor d’entre 50 i 70 intèrprets i quatre solistes; i quatre de cambra amb grup instrumental, cor d’entre 40 i 50 veus, òrgan, solistes i ballet en xicotet format.

‘Temps d’abraçar’ té com a imatge l’obra creada per l’artista il·licità Joan Castejón, format en la valenciana Escola de Belles Arts de Sant Carles i un dels principals representants del realisme social en la renovació plàstica espanyola de postguerra. L’evocadora imatge de Castejón funde l’absència, la presència i les abraçades per a donar sentit al que Empar Folgado definix com “un projecte col·lectiu que parla de record i del desig de véncer definitivament a la pandèmia”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més