Inici Actualitat Alumnes de la Universitat presenten els projectes d’emprenedoria rural del programa UVEmpren de la UV i la Diputació

Alumnes de la Universitat presenten els projectes d’emprenedoria rural del programa UVEmpren de la UV i la Diputació

per Redacció_Linformador
  • La corporació provincial, a través de la delegació de Desenvolupament Rural que dirigix Ramiro Rivera, finança les pràctiques d’estos estudiants en municipis de diferents comarques valencianes
  • La segona edició del programa inclou iniciatives com sensoritzar els cultius o acostar als joves als pobles d’interior a través del turisme. La I edició d’UVEmpren Rural va afavorir la creació d’una nova empresa i va deixar altres cinc en la incubadora de la Universitat

Els 12 estudiants de la Universitat de València que participen en la segona edició del programa UVEmpren Rural, la iniciativa d’emprenedoria rural, activa i sostenible convocada per la Diputació de València i el Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat, han presentat este dimecres els seus projectes en sintonia amb els objectius de desenvolupament sostenible recollits en l’Agenda 2030.

Els alumnes de la Universitat, acompanyats per alguns dels seus tutors, han exposat les seues iniciatives d’emprenedoria rural per videoconferència, en una trobada coordinada pel diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, i la vicerectora d’Ocupació de la Universitat de València, Adela Valero, des del saló de plens de la corporació provincial.

UVEmpren Rural és un programa intensiu de formació en emprenedoria que té com a objectiu seleccionar les millors iniciatives i idees de negoci proposades per l’alumnat i que puguen aplicar-se en l’àmbit rural, respectant els ODS 2030. Les propostes seleccionades aspiren a realitzar una estada en pràctiques, subvencionada per la Diputació, en municipis valencians de menys de 3.000 habitants, sota la tutela de la Universitat i el personal de les entitats locals adherides al programa.

Projectes d’emprenedoria rural

Les pràctiques, basades en projectes d’emprenedoria rural sobre temes tan diversos com la jardineria, la piscicultura, l’agricultura ecològica o la inserció laboral de persones en risc d’exclusió a través de cooperatives, entre altres, tenen una dotació mensual de mil euros, una duració mínima d’un mes i màxima de tres i podran realitzar-se als ajuntaments de Salem, Quatretonda, Cotes, Alcublas, Vallada, Millares i L’Énova, així com en les mancomunitats de La Canal i l’Alt Túria.

Entre les iniciatives presentades destaquen projectes com el de sensorització de cultius, aplicable tant en l’àmbit domèstic com empresarial per a compensar l’escassa experiència en la pràctica agrícola; el programa sociocultural ‘Expedició Cavanilles’, que descobrix els encants i atractius dels pobles d’interior als joves a través del turisme; i la producció sostenible d’oli i sabó mitjançant el cultiu de l’ametla, una proposta que podria desenvolupar-se en una finca d’Alcublas i que inclou tot un full de ruta vinculat a la biodiversitat amb cases-niu i hotels per a insectes.

En paraules de Ramiro Rivera, responsable provincial de Desenvolupament Rural, “l’eficàcia d’este programa impulsat per la Universitat i la Diputació es posa de manifest amb la posada en marxa d’una empresa després de la primera edició i el seguiment que s’està fent a altres cinc projectes que en qualsevol moment podrien convertir-se en negoci en les nostres comarques d’interior”. “No hi ha millor manera de lluitar contra la despoblació que treballar amb joves emprenedors i ajudar-los a implantar les seues idees de negoci en les zones que més necessiten estos incentius econòmics”, afig el responsable provincial.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més