Inici Actualitat El projecte definitiu del Museu del Tèxtil Valencià inclou un Centre de Formació finançat amb fons europeus

El projecte definitiu del Museu del Tèxtil Valencià inclou un Centre de Formació finançat amb fons europeus

per Redacció_Linformador

Es construirà un nou edifici de dues plantes adjacent a la nau més propera al Clariano, i que servirà per impulsar el teixit econòmic de la zona

El projecte definitiu del Museu del Tèxtil Valencià inclou un Centre de Formació municipal que serà finançat amb fons europeus. Així es confirmava aquest dimecres en l’acte de presentació pública del projecte, que tenia lloc a la nau ja construida del Museu i on l’equip d’arquitectes Soler-Torró donaven detalls de l’actuació que es preveu iniciar en 2022.

L’acte també comptava amb les intervencions de l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Pepe Pla; i el d’ATEVAL-CV, Pepe Serna; i reunia al voltant de 50 persones entre les quals es trobaven membres del Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil, de la corporació municipal i representants de diverses associacions. En l’acte es repassava el projecte de l’actuació a executar en la nau més propera al riu Clariano, que juntament a la nau ja construida tindrà ús com a espai expositiu i d’activitats. A més a més, es detallava com va a ser la nova edificació projectada, que estarà adjacent a aquesta, i que es preveu destinar a un espai formatiu que podrà donar cabuda a iniciatives que suposen un impuls per al teixit econòmic de la zona.

Segons explicaven Natxo Torró i Silvana Soler, l’edifici rehabilitat comptarà amb una planta semisòtan de 28 m2 de superficie construida i una planta baixa de 608m2, on hi haurà dues grans sales de 383 i 138m2, porxe, cafeteria, escala i pasarel·la. A l’obra nova hi haurà una planta baixa de 287 m2 amb hall d’accés, recepció, distribuidor, escala, magatzem, 3 aules, un pati de 31 m2; i 3 lavabos per a home, dona i persones amb mobiltiat reduida. En aquest nou edifici també hi haurà una primera planta de 251 m2 amb sala d’usos multiples, sala de reunions, 2 despatxos dos distribuidors, un pati de 51 m2, i 2 lavabos. En total, entre tots dos edificis, hi haurà 1175 m2 de superficie construida, als que s’afegirà un espai exterior a urbanitzar de 1.505 m2.

El President de la Fundació Museu del Tèxtil i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que les obres van a comptar amb amb un pressupost de 1’1 milions d’euros per a la rehabilitació de la nau ja existent i prop de 500.000 per al nou edifici. En la part a rehabilitat es compta amb una subvenció de 400.000 euros de la Diputació de València més de 300.000 euros de la Unió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) i al voltant de 300.000 euros de l’Ajuntament, tot i que s’ha demanat una subvenció del “Pla Conviure” de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica,d’ajudes a la reforma, rehabilitació i actuacions urbanes, per tal de cobrir esta despesa municipal. Rodríguez recordava que la Generalitat ja es va fer càrrec de 700.000 dels 910.000 euros que va costar la primera fase, i que la idea “és seguir fent el màxim d’inversions amb el mínim cost possible per a l’Ajuntament”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més