Inici Actualitat El Consell de la Joventut de Xàtiva va condemnar els assassinats masclistes en l’acte mensual del passat diumenge 25 de juliol

El Consell de la Joventut de Xàtiva va condemnar els assassinats masclistes en l’acte mensual del passat diumenge 25 de juliol

per Redacció_Linformador

Com cada mes, el Consell Municipal de les Dones per la Igualtat (CMDI) organitza a través de les seues entitats membre un acte contra la violència masclista per tal de condemnar-la i retre homenatge a les víctimes. En aquest mes de juliol l’acte ha anat a càrrec del Consell de la Joventut de Xàtiva.

La joventut en peu contra la violència.

L’acte va començar a les 12h a la porta de l’ajuntament amb unes paraules de Lena Baraza, regidora de Dona i Igualtat, i de Guillermo Delegido, president del CJX, que va donar peu a Alexandra Boluda, vicepresidenta del CJX, que va fer la lectura d’un manifest rebutjant i condemnant la violència i els assassinats masclistes. Destaquen frases com “El Consell de la Joventut reivindiquem que els i les joves d’aquesta ciutat no volem viure, ni en el present ni en el futur, en una societat patriarcal on la igualtat per a totes i tots no siga la norma general”, o la crida a l’organització i l’associacionisme “Nosaltres apostem fermament per que la joventut i tot el conjunt de la societat ens organitzem a través d’associacions i moviments socials per a combatre i aturar aquesta xacra, posant com a centre de l’educació el respecte i l’educació en valors des de ben menudes”.

Després del manifest, la resta de companys i companyes del CJX van fer la lectura de noms de totes les víctimes assassinades des de gener de 2021, i cada assistent a l’acte va posar al terra un cartell amb cada nom formant així el símbol feminista.

Taller de personalització de bosses i samarretes amb lemes feministes

A banda de l’acte, des del Consell de la Joventut de Xàtiva van voler anar més enllà i van organitzar un taller de personalització de bosses de tela i samarretes que va començar a les 10h i va acabar uns minuts abans de l’acte. El taller va ser un èxit de participació i totes les persones que van assistir van personalitzar una bossa de tela facilitada pel CJX utilitzant una sèrie de plantilles amb lemes feministes i sprays i retoladors de diferents colors.

Des del CJX pensen que a banda de l’assistència a l’acte és important també organitzar activitats de diferents tipus que permeten a la joventut i al conjunt de la societat implicar-se de manera directa, i animen a tota la ciutadania a participar de les iniciatives i a seguir els perfils oficials del CJX a les xarxes socials per a assabentar-se de totes aquestes activitats.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més