Inici Actualitat Comencen les tasques de neteja i manteniment del riu Sants a Canals

Comencen les tasques de neteja i manteniment del riu Sants a Canals

per Redacció_Linformador

La regidoria de Serveis Municipals i Medi Ambient de l’Ajuntament de Canals està duent a terme la neteja i adequació del riu Sants. L’empresa encarregada d’aquesta tasca és Juan Carlos Asensi Calatayud (Sereus Serveis Agrícoles i Mediambientals.

Aquestes actuacions han començat pel partidor que es troba en el Centre Cultural Calitxe III i continuaran pel parc Calixte III fins a la zona de Penya el Moro. El motiu de començar per aquesta zona és perquè actualment està seca i és la més adequada per a desenvolupar la tasca.

El projecte de neteja es divideix en sis sectors: Gorg de l’Omet (sector 1); Parc Jaume I fins el Pavelló Ricardo Tormo (sector 2); Pavelló Ricardo Tormo fins el Mercat Municipal (sector 3); Pont del Riu i carrer València fins el Centre Cultural Calitxe III (sector 4); continuació del carrer València fins el Parc Calitxe III (sector 5) i Parc Calixte III fins a Penya el Moro (sector 6).

Les actuacions les duran a terme dos operaris que treballaran 20 hores a la setmana. Entre elles, la més destacada és el desbrossament selectiu que respectaran les plantes que augmenten la biodiversitat de l’ecosistema.

Des de la regidoria de Serveis Municipals i Medi Ambient confirmen que s’estan retirant els residus vegetals procedents de la poda i dels desbrossaments. A més, s’està produint la retirada dels residus contaminants classificant-los per tipologia i per això, insten als veïns i veïnes de la població a tindre cura del medi ambient i evitar tirar qualsevol classe de fem al riu.

Des del consistori apel·len a la conscienciació de la població. La tasca fonamental d’aquesta intervenció és eliminar les espècies invasores presents com són les canyes, i també les tanques i els obstacles en el cabal que dificulten el curs natural del riu. A més a més, hi ha espècies de gran valor ambiental com són el jonc, l’enea, la falaguera i el canyís que no s’eliminaran perquè ajuden a recuperar l’ecosistema natural del riu, serveixen de refugi de la fauna que habita en ell i milloren la qualitat de l’aigua.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més