Inici Actualitat La Font de la Figuera presenta el seu procés de participació ciutadana “LA PLAÇA DEL MEU POBLE”

La Font de la Figuera presenta el seu procés de participació ciutadana “LA PLAÇA DEL MEU POBLE”

per Redacció_Linformador
  • L’Ajuntament de la Font de la Figuera presenta el procés de participació ciutadana “La plaça del meu poble”
  • Esta iniciativa té la finalitat de millorar l’entorn urbà, des de la plaça major del municipi, seguint el que ja es va fer fa uns anys al casc antic, a partir de les necessitats i opinions de tot el veïnat

L’Ajuntament de la Font de la Figuera va celebrar el passat divendres 23 de juliol l’acte de presentació del procés participatiu “La plaça del meu poble”, que té com a finalitat recollir les necessitats i opinions del veïnat per millorar la plaça del municipi i detallar les planificacions que, d’una o altra manera, afecten al seu disseny urbà en particular i al comerç i urbanisme local en general.

El primer en intervindre va ser José Manuel Rubio, explicant el Pla Urbà d’Actuació Municipal i com en el marc de l’Agenda 2030 i la Diputació de València o amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, es marquen uns clars objectius urbans que s’han de complir per a accedir als Fons Europeus Next Generation.

Després va ser el torn d’Álvaro Ortuño, que va informar sobre el Pla d’Acció Comercial que va a posar-se en marxa al poble i tot el que pot significar per al sector productiu local i la seua dinamització després de les conseqüències de la pandèmia.

Per finalitzar va ser l’arquitecte local Ernesto Roselló qui va detallar el procés participatiu que va a desenvolupar-se. Per una banda es farà un primer qüestionari qualitatiu a peu de carrer per agafar unes primeres impressions del veïnat. En segon lloc es farà un qüestionari online més detallat per extraure informació que permitisca una comprensió de les opinions ciutadanes més ampla i concisa. En acabar, s’exposarà la proposta o les distintes alternatives resultants perquè la ciutadania puga decidir el projecte final de la plaça del poble.

L’acte va contar amb una assistència significativa, tot i que les condicions climàtiques no eren les més idònies, raó per la qual es van repartir ventalls entre la gent que va assistir a més de informació en díptics sobre tots els treballs presentats en l’acte. En paraules de l’alcalde Vicent Muñoz: “es tracta d’atendre les opinions de tota la ciutadania, consensuant i decidint lliurement el model de plaça i de poble en el marc de les necessitats i legislació vigent”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més