Inici Actualitat Aielo de Malferit se suma al Fons Valencià per la Solidaritat

Aielo de Malferit se suma al Fons Valencià per la Solidaritat

per Redacció_Linformador

Amb aquesta adhesió el Fons Valencià suma un total de 128 entitats locals sòcies de la Comunitat Valenciana, de les quals 119 són ajuntaments i 9 mancomunitats

La Vall d’Albaida és la comarca amb més socis a l’entitat amb un total de 25 entitats locals membres (24 ajuntaments i la Mancomunitat de la Vall d’Albaida) que representen el 19,5% del total del Fons

L’Ajuntament d’Aielo de Malferit s’ha adherit, en el plenari municipal del 28 de juny de 2021, al Fons Valencià per la Solidaritat, l’entitat municipalista que  suma esforços i recursos d’ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a erradicar la pobresa i treballar per la igualtat d’oportunitats mitjançant la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament. Aielo de Malferit va designar com a representants del municipi al Fons al Regidor de Benestar Social Eric Nadal i a l’Alcalde Juan Rafael Espí, titular i suplent respectivament.

La localitat de la Vall d’Albaida, amb l’alta com a soci al Fons Valencià, manifesta la seua voluntat de contribuir des de l’àmbit local valencià al desenvolupament de països del Sud i fer-ho des de l’enfortiment de la cooperació descentralitzada i del moviment municipalista, sent conscients de la seua transcendència en la construcció d’una societat més justa i democràtica. L’Ajuntament d’Aielo de Malferit assumeix, per tant, el compromís de dotar pressupostàriament una partida anual per a projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament a realitzar mitjançant el Fons Valencià.

Amb la incorporació del municipi valencià d’Aielo de Malferit, el Fons Valencià augmenta el nombre de socis a 128, sent d’aquests 119 municipis i 9 mancomunitats, continuant amb la tendència d’increment de socis dels anys anteriors (en 2020 es van adherir 3 nous municipis, i en 2019 s’incorporaren 5). A més a més, es veu incrementada la presència de la Vall d’Albaida a l’entitat municipalista, consolidant-se com a la comarca amb major presència al Fons amb 25 socis (24 ajuntaments i una mancomunitat), representant els socis de la comarca el 19,5% de la totalitat de les entitats locals de l’organització per la solidaritat. A més, en el marc de la Vall d’Albaida, la incorporació del nou municipi suposa que el 70,6% dels municipis formen part del Fons, representant aquests a un total del 96,3% de la població de la comarca.

El Secretari del Fons Valencià i Alcalde de l’Olleria, Ramón Vidal, ha expressat la seua satisfacció per la nova adhesió d’Aielo de Malferit “la qual consolida el creixement del Fons tant en l’àmbit comarcal com autonòmic i que reforça el compromís del municipalisme valencià solidari per un desenvolupament humà, just, equitatiu i sostenible dels països en via de desenvolupament”. Per la seua banda, l’Alcalde d’Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí, ha indicat que l’adhesió al Fons Valencià és la materialització del caràcter solidari del municipi i del seu veïnat, així com del compromís que es té amb la societat i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les entitats locals de la Vall d’Albaida que formen part del Fons Valencià són, per una banda la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, i per altra banda els ajuntaments d’Ontinyent, l’Olleria, Albaida, Benigànim, Aielo de Malferit, Bocairent, la Pobla del Duc, Agullent, Llutxent, Castelló de Rugat, Quatretonda, Montaverner, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Fontanars dels Alforins, el Palomar, Ràfol de Salem, Otos, Salem, Bellús, Beniatjar, Bufali i Carrícola.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 128 entitats locals valencianes sòcies (119 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol•licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més