Inici Actualitat Humana recupera més de quatre tones de tèxtil usat a la Llosa de Ranes al primer semestre per a donar-les una segona vida

Humana recupera més de quatre tones de tèxtil usat a la Llosa de Ranes al primer semestre per a donar-les una segona vida

per Redacció_Linformador

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 4.555 kg de tèxtil usat a la Llosa de Ranes durant el primer semestre del 2021 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 3,7% respecte els primers sis mesos de l’any passat (4.392 kg).
Els donants han revisat l’armari i han dipositat als contenidors de la Fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen. Les més de quatre tones recuperades per Humana equivalen a 20.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.
Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acaben en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre ha evitat l’emissió de 14 tones de CO2 a l’atmosfera.
El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d’activitat, tres milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.
“Quan aprofitem al màxim el residu tèxtil en donar-li una segona vida, convertim aquest residu en un recurs i li donem una finalitat social”, afirma Ricardo Rodríguez, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a la Comunitat Valenciana, “els articles que es recuperen són un actiu que, gestionats acuradament, es converteixen en motor d’ocupació i de generador de fons per
a la cooperació al desenvolupament a l’hemisferi Sud i de suport local al nostre país. Per tot plegat, estem molt agraïts a la ciutadania per la seva solidaritat”.
La destinació de la roba usada
La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors d’Humana és les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació (a Barcelona i Madrid) i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:
El 54% es destina a la reutilització: el 14% mitjançant les botigues de moda sostenible d’Humana i el 40% s’exporta, principalment a l’Àfrica per a comercialitzar-la, fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.
El 37,5% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge per a què elaboren altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció).
L’1,5% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.
El 7% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valoritzar energèticament i s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més