Inici Actualitat La pel·lícula libanesa “Caramel” tanca el cinema d’estiu a Canals dedicat a les dones directores

La pel·lícula libanesa “Caramel” tanca el cinema d’estiu a Canals dedicat a les dones directores

per Redacció_Linformador

Aquest dijous, 29 de juliol a les 22 hores, en el pati del CEIP Calitxe III conclou el cicle CINEMA EN FEMENÍ amb la pel·lícula libanesa “Caramel” de la directora Nadine Labaki.

La pel·lícula narra la vida de diverses dones en Beirut que es reuneixen en un saló de bellesa, un microcosmos colorista i sensual. Layale estima a un home casat. Nisrine, que és musulmana, té un greu problema: va a casar-se i no és verge. Rima es sent atreta per les dones. El problema de Jamel és que es nega a envellir. I Rose ha sacrificat la seua vida per a cuidar de la seua germana que pateix demència senil.

La directora, guionista i actriu, Nadine Labaki, nominada a l’Oscar en 2019 per “Cafarnaúm”, afirma que “les contradiccions que es viuen al país per culpa de l’autocensura a què les dones estan sotmeses pel pes de la tradició, la religió i altres factors és precisament l’encant que envolta al Líban”. La pel·lícula “Caramel” va guanyar el Premi del Públic i el Premi de la Joventut en el Festival de Cine Internacional de San Sebastián l’any 2007.

Amb la pel·lícula libanesa “Caramel” finalitza el cicle CINEMA EN FEMENÍ que ha estat molt ben acollit pels veïns i veïnes de la població durant aquest mes de juliol. Cal recordar que en agost aquest cicle estarà dedicat al CINEMA EN MASCULÍ.

Des de la regidoria de Cultura i el Club de Lectura de Canals agraeixen la resposta del públic i animen a continuar aquest mes d’agost a seguir coneixent les pel·lícules més desconegudes per al gran públic.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més