Inici Actualitat La Vall Ens Uneix exigeix un acord entre la Mancomunitat i el COR per acabar amb els pleïts del fem

La Vall Ens Uneix exigeix un acord entre la Mancomunitat i el COR per acabar amb els pleïts del fem

per Redacció_Linformador

La formació adverteix que el retard de PSOE i Compromís en recòrrer una sentència podria suposar pèrdues econòmiques per als ajuntaments

La Vall Ens Uneix ha exigit a la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida i al Consorci de Residus V5 (COR) “que arriben a un acord i acaben d’una volta amb els pleïts del fem”, i ha adverit que el retard de PSOE i Compromís en recòrrer una sentència judicial podria suposar pèrdues econòmiques per als ajuntaments.

Així ho apuntava aquest dijous la portaveu de La Vall Ens Uneix a la Mancomunitat, Natàlia Enguix, al transcurs del Ple de l’ens comarcal, on el govern de PSOE i Compromís va perdre la votació amb la que volien aprovar un nou prèstec de 257.000 euros per acabar de pagar la sentència del litigi amb Recisa. Enguix recordava que els diners provenen d’una sentència derivada de l’adhesió de la mancomunitat al COR, també gestionat per PSOE i Compromís, entitat a la qual la Mancomunitat havia d’haver reclamat els diners del pleit.

La Vall Ens Uneix s’oposava ahir a aprovar un prèstec “que suposa una nova prova de la manera de gestionar que tenen PSOE i Compromis a la Mancomunitat: tot i tenir un any per a reclamar als seus companys del COR els diners, van recòrrer fora de termini, i ara açò pot tenir conseqüències. Ens tornaran els diners als ajuntaments? i si finalment els tornen, on aniran?”, plantejava Enguix.

La portaveu comarcalista apuntava que el 45% d’estos diners els pagaria Ontinyent com a municipi més poblat, i que “mentre els tornen o no els tornen, açò endeutaria a la Mancomunitat, l’obligaria a pagar interessos, i els ajuntaments estarien obligats a buscar uns diners que no tenien pressuposats, i tot perquè PSOE i Compromís han estat incapaços políticament de planter-se i dir als seus companys de partit al COR que paguen allò que ens deuen. Per què no defensen els interessos dels pobles per damunt de les seues sigles?” qüestionaven.

Natàlia Enguix demanava als partits que governen la Mancomunitat “que exigisquen al COR un acord polític per acabar amb els pleïts i recursos, perquè van d’errada en errada, això pot tenir conseqüències negatives per als ajuntaments, i la Mancomunitat es va crear per donar solucions als municipis, i no més problemes”, concloïa. 

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més