Inici Actualitat Xàtiva organitza la primera edició dels Premis a la Promoció de l’Ús del Valencià en el comerç local

Xàtiva organitza la primera edició dels Premis a la Promoció de l’Ús del Valencià en el comerç local

per Redacció_Linformador

La iniciativa compta amb la col·laboració de la Diputació i té una dotació pressupostària de 4.000 euros repartits en una desena de premis

L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Política Lingüística, i amb la col·laboració de la Diputació de València, els I Premis a l’Ús del Valencià en el comerç local per tal de potenciar, valorar i guardonar l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials de Xàtiva.

Aquest concurs tindrà una dotació pressupostària de 4.000 euros i s’atorgaran un total de 10 premis que oscil·laran entre els 550 euros per al guanyador i els 275 euros per al 10é classificat.

S’establirà una única modalitat de premi, referent a la retolació i el material imprés, en la qual es valorarà d’una banda la retolació exterior, interior i dels vehicles d’empresa; i d’altra el material imprés en cartes i menús diaris, bosses comercials, factures i albarans, fullets comercials i publicitaris, etiquetatge i adhesius o publicitat en premsa, llibrets de falla o associacions entre d’altres.

A aquest concurs es podrà presentar qualsevol comerç, empresa i servei de la ciutat que desenvolupe la seua activitat a Xàtiva, tant persones físiques com jurídiques, i sols es podrà presentar una sol·licitud per a cada establiment.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, que tindrà lloc en els propers dies, i també es publicaran les bases específiques d’aquests Premis.

Cal tenir en compte que la sol·licitud i la presentació de la documentació necessària s’haurà de fer exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, pel que serà necessari comptar amb signatura digital que, en cas de no tenir-ne, es pot sol·licitar a les oficines del PROP.

Entre la documentació a presentar destaquen un dossier explicatiu amb els mèrits al·legats que incloga fotos i dades dels aspectes que es pretén que es valoren, fotocòpia del NIF de l’establiment o del DNI en cas d’autònoms i certificat d’entitat financera o de banca electrònica del número de compte en què es vol que s’ingresse el premi.

«Aquesta és una iniciativa amb la qual pretenem valorar i estimular l’ús del valencià a través del sector comercial de la nostra ciutat», ha manifestat la regidora de Promoció Lingüística Mariola Sanchis.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més