Inici Actualitat Aprovada la cessió dels terrenys per a la construcció del nou centre de salut amb l’abstenció del PP i el vot contrari de XU

Aprovada la cessió dels terrenys per a la construcció del nou centre de salut amb l’abstenció del PP i el vot contrari de XU

per Redacció_Linformador

El plenari municipal ha donat llum verda a la mutació demanial per a que la Conselleria de Sanitat puga iniciar les obres de construcció d’aquest nou servei

El plenari municipal de Xàtiva ha aprovat aquest dissabte de forma definitiva el canvi d’ús de part de la parcel·la d’ús educatiu a ús assistencial-sanitari per a la construcció del Centre de Salut Xàtiva II, així com també la cessió dels terrenys a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública. En els dos casos, els punts han eixit endavant amb els vots favorables del PSPV-PSOE i Ciutadans, l’abstenció del Partit Popular i el vot contrari de Xàtiva Unida.

“La gent no entén com hi ha tant d’entrebanc en una necessitat bàsica com la construcció d’un centre de salut. Són activitats totalment compatibles, i no ho diguem nosaltres, ho diuen els informes de les Conselleries d’Educació i de Sanitat, que són favorables a aquest canvi d’ús que s’ha plantejat”, ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha incidit en que “s’ha treballat molt en aquest punt i la situació s’ha de resoldre el més prompte possible per a poder començar les obres i que després de vint o trenta anys aquesta ciutat tinga les dotacions sanitàries que necessita i mereix, completant el mapa assistencial sanitari de Xàtiva junt amb Ausiàs March i el recent reformat consultori de la Seu”.

 El portaveu del PSPV-PSOE Ignacio Reig ha indicat en la seua intervenció que “aquest expedient compta amb tota la documentació favorable. Cap tècnic municipal dubta de la idoneïtat de la ubicació per al canvi d’ús en aquest sòl municipal per a facilitar la construcció d’un nou centre de salut, que és necessari des de l’any 2000. Aquest centre donarà servei a vora el 40% de la població de Xàtiva i la defensa dels serveis públics passa per entendre que la construcció d’infraestructures socials ha de tindre el recolzament de totes i tots”.

També ha recolzat la proposta el grup Ciutadans, que a través de la regidora Maria Beltrán ha expressat que “volem comptar amb un centre de salut en el menor temps possible, que és una demanda històrica d’aquesta ciutat. L’últim any hem experimentat la importància de tindre infraestructures sanitàries, i en aquest espai docents i sanitaris podran treballar sense cap problema. Hui és un gran dia per a Xàtiva, perquè aquest centre atendrà a una gran part de la població de la nostra ciutat”.

La regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós ha defensat el vot contrari del seu grup indicant que “sempre hi ha diferents maneres de veure la vida, i des de Xàtiva Unida pensem que hui és un dia trist perquè hem perdut una oportunitat. Li hem donat l’esquena al nucli antic de Xàtiva deixant de construir el centre de salut a la zona més despoblada de Xàtiva”. Respecte a aquest punt l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha recordat la reforma del consultori de la Seu, recentment finalitzada, i ha explicat que “des de 2019 es vénen estudiant totes les alternatives possibles i cal afegir que al casc antic no hi ha cap parcel·la d’aquestes dimensions d’ús dotacional”.

El Partit Popular, a través del regidor Marcos Sanchis, s’ha abstés indicant que “estem a favor de la construcció d’aquest centre, que és una necessitat llargament demandada, però esperem que l’actitud de fer el centre en aquesta parcel·la no passe una factura negativa al centre educatiu”.

Una vegada aprovat el canvi d’ús de la parcel·la, el següent punt ha estat l’aprovació de la cessió dels terrenys a la Conselleria de Sanitat per poder començar amb les obres de construcció d’aquest centre de Salut, punt que ha tornat a comptar amb la conformitat de PSPV-PSOE i de Ciutadans, l’abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Xàtiva Unida.

“Votar no o abstenció a la cessió de terrenys per a poder construir un centre de salut a la nostra ciutat és per a fer-s’ho mirar perquè té una difícil explicació”, ha manifestat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha recordat que la Consellera Ana Barceló ja va manifestar que les obres per a la construcció d’aquesta infraestructura s’iniciarien una vegada es cediren els terrenys, contemplant aquest Centre de Salut als pressupostos de la Generalitat. “Des del primer moment he intentat que tots els regidors d’aquest ajuntament prengueren consciència de que eixos terrenys estigueren habilitats en el menor temps possible perquè era una necessitat urgent per a aquesta ciutat. No ho he aconseguit, però per sort sí que tenim suficients vots per cedir els terrenys i poder construir aquest nou centre de salut tan necessari”.

Aprovació d’altres punts

A més dels punts referents al centre de salut, també s’han aprovat altres referents a l’àrea econòmic-financera, com són la modificació de les bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2021 (vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans i abstenció de Xàtiva Unida i Partit Popular), així com la modificació de les bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2021 i la transferència de crèdits entre aplicacions en l’àrea de despeses (vots a favor de PSPV-PSOE, Xàtiva Unida i Ciutadans i abstenció del Partit Popular). D’altra banda el plenari també ha aprovat quatre mocions: una declaració institucional de reconeixement al conjunt de la comunitat educativa a través del Consell Escolar Municipal (unanimitat), una moció de suport a les llibertats fonamentals de la ciutadania cubana (en contra Xàtiva Unida), altra per a l’impuls d’un Pla Estatal per a la prevenció del suïcidi (unanimitat) i altra sobre el control de la superpoblació d’espècies cinegètiques (en contra Xàtiva Unida).

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més