Inici Actualitat L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins suspén per segon any les seues Festes Majors

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins suspén per segon any les seues Festes Majors

per Redacció_Linformador

Si la situació ho permet es programaran actes adaptats a la normativa vigent i sempre complint les recomanacions de les autoritats

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, després de més d’un any de pandèmia i vista la situació epidemiològica actual amb una nova onada de contagis de Covid-19, ha pres, un altre any, la difícil decisió de suspendre les Festes Majors 2021 programades per al mes de setembre. La decisió ha sigut presa per unanimitat de tota la Corporació Municipal en l’últim ple ordinari celebrat el dia 29 de juliol.

La pandèmia provocada pel coronavirus fa prendre la decisió responsable de suspendre les festes 2021 per prudència, prevenció i protecció sanitària. Unes Festes Majors que estaven programades del dia 4 fins al 12 de setembre si bé ja començaven els actes el cap de setmana anterior amb la presentació de festeres i festers.

Segons han confirmat des del consistori, la situació actual, malgrat el bon ritme de vacunació, “ens fa adoptar mesures que ens permeten assegurar-nos tornar a l’anhelada normalitat al més prompte possible i les recomanacions de les autoritats i experts sanitaris així ens ho recomanen per garantir una immunitat major”.

“Continuem en una situació complicada per a la qual necessitem estar units com a poble. Ens trobem en moments d’una incidència alta del virus malgrat que els grans avanços aconseguits per la vacunació requereixen prendre decisions amb serenitat i prudència així com continuar sent molt respectuosos amb totes les normes”, assenyalen.

Per aquesta raó, i coneixedors del fet que les Festes Majors comporten actes multitudinaris on no es poden garantir totes les mesures que ens indiquen les autoritats, la Comissió de Festes, festeres i festers i tots els representants de la festa a tots els nivells “som conscients de la realitat que estem vivint i hem acordat unànimement la suspensió de les festes”.

A més a més, recalquen que la festa és un component clau del moviment social del municipi, un senyal d’identitat local, però també un moviment econòmic. Per tant, “ha tornat a ser una decisió complicada i molt dura per a totes i tots”.

No obstant això, des de l’Ajuntament i si la situació ho permet es “programaran i realitzaran actes adaptats a la normativa vigent i amb un compliment exhaustiu de totes les recomanacions de les autoritats”.

Finalment, recorden que aquest moment requereix “responsabilitat i solidaritat així com posar els recursos municipals al servei de la gestió del final de la crisi sanitària i la difícil situació econòmica” i agraeixen la comprensió i suport de la Comissió de Festes i de les festeres i festers així com de la ciutadania, i afirmen que “anem a treballar des de la convicció que el pròxim any podrem celebrar les Festes Majors 2022 que totes les alcudianes i alcudians mereixem”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més