Inici Actualitat Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. Una nova tecnologia millora la seguretat del pacient i les demores en operació de catarates

Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. Una nova tecnologia millora la seguretat del pacient i les demores en operació de catarates

per Redacció_Linformador

•La nova tècnica minimitza els efectes adversos i les complicacions

•Es reduïxen els costos, millora els temps i augmenta la seguretat en este tipus d’intervencions

El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha començat a realitzar intervencions quirúrgiques de cataractes amb una nova tecnologia que millora la seguretat del pacient i l’eficiència quirúrgica.

Des de fa unes setmanes, s’ha començat a intervindre per mitjà del làser de fentosegundo Catalys, una tecnologia que s’utilitza en cirurgia de cataractes en almenys cinc dels grans hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana i que ara s’implanta en l’Hospital de Xàtiva.

Este nou làser permet que les dos primeres fases de la intervenció, les considerades més difícils, siguen mecanitzades amb tota seguretat. En esta fase es realitza un escaneig previ a la intervenció de totes les estructures de la cascada i, amb això, l’oftalmòleg actua en la fase final, que s’anomena facoemulsificació i amb la que es finalitza la intervenció de cataractes.

Esta nova tecnologia proveïx de més seguretat al pacient durant la fase inicial de la intervenció i aconseguix millorar el temps de duració de la mateixa. També este nou equip permet que puguen operar dos cirurgians i incrementar així el nombre d’intervencions que poden realitzar-se per dia d’esta patologia.

Segons ha informat el Cap de Servei d’Oftalmologia, Javier Pascual “a curt termini, esta tècnica permetrà deixar de fer incisions amb bisturí perquè este làser també pot realitzar-les, de fet, alguns oftalmòlegs ja ho utilitzen així” i, a més, comporta un estalvi econòmic, millora els temps i la seguretat.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més