Inici Actualitat Onze escoles participen en el programa Agents pel Clima de la Diputació de València

Onze escoles participen en el programa Agents pel Clima de la Diputació de València

per Redacció_Linformador
  • En la iniciativa de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València han participat 788 alumnes de segon i tercer cicle de Primària
  • La vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, valora “la implicació familiar en el projecte i els valors del treball en equip per donar a conéixer l’Agenda 2030”

Onze escoles han participat en el programa Agents pel Clima de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, amb l’objectiu de donar a conéixer a l’alumnat què és l’Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les 3 R, és a dir, Reduir, Reutilitzar i finalment, Reciclar.

Una altra finalitat ha estat oferir, tant al professorat com a l’alumnat, eines tecnològiques (TIC) com la Xarxa Virtual d’Aprenentatge, una plataforma creada per este programa perquè els centres compartiren experiències, crearen fòrums de debat i realitzaren consultes.

Durant les cinc sessions, estructurades en una fase presencial i una altra telemàtica, es van plantejar a l’alumnat diversos reptes com recopilar imatges del patrimoni cultural, natural i artístic de la seua localitat, realitzar una maqueta de com seria una ciutat sostenible l’any 2030, recollir informació junt amb els seus familiars de com ha canviat la vida en els últims cinquanta anys en l’àmbit climàtic, i elaborar un mural i un vídeo amb tot allò aprés durant el programa.

Per a la vicepresidenta de la Diputació i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “cal destacar dels projectes presentats pels centres educatius els valors del treball en equip, la inclusió, la creativitat i la implicació familiar amb una participació de 788 alumnes de segon i tercer cicle de Primària”.

Els centres que han participat en el programa són el CEIP Mas d’Escoto de Riba-Roja, CRA Ribera Alta de Sant Joanet, CRA Rincón de Ademuz, CEIP Mediterrani de Meliana, CEIP San José de Calasanz de Navarrés, CEIP Baladre de Picanya, CEIP Botànic Cavanilles de Gandia, CEIP Ramón Laporta de Sinarcas, CRA Riu d’Albaida del Palomar, CEIP El Pati de Silla i CEIP José Mollá de Canals.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més