Inici Actualitat L’Alcúdia de Crespins destinarà 900.000 € per a Serveis Socials durant els pròxims quatre anys

L’Alcúdia de Crespins destinarà 900.000 € per a Serveis Socials durant els pròxims quatre anys

per Redacció_Linformador

L’Ajuntament s’adhereix al Conveni del contracte programa de la Diputació per als exercicis 2021 a 2024 i aportarà 76.956,32 euros

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins destinarà més de 900.000 euros per a Serveis Socials durant els pròxims quatre anys després de l’adhesió, el passat 29 de juliol en sessió plenària, al contracte programa de la Diputació de València. Amb aquest conveni el municipi destinarà, els pròxims quatre anys, a tasques socials un total de 900.733.32 euros dels quals 823.780 seran aportats per la Diputació de València i 76.956,32 pel municipi.

L’adhesió que va ser aprovada per unanimitat, compromet a l’Ajuntament al compliment de les obligacions financeres pertinents, alhora que s’acordà delegar-se en l’alcalde la signatura del conveni.

Amb aquest conveni, com ha explicat la regidoria de Serveis Socials, Inma Penadés, tenim la tranquil·litat “de tindre l’equip de Serveis Socials al 100% durant els 4 anys”, ja que se subvenciona “l’equip d’atenció primària de caràcter bàsic amb un pressupost total de 164.000 euros a l’any, així com el servei d’acollida i atenció davant situacions de necessitat social, el servei de promoció d’autonomia personal i finalment el servei d’inclusió social amb una quantia anual de 61.183.33 euros”, ha subratllat Penadés.

Cal recordar que el passat mes de juny  l’Alcúdia de Crespins es va adherir, també, al Contracte-Programa de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana per a la col·laboració i coordinació interadministrativa i financera en matèria de serveis socials en els exercicis 2021-2024 pel qual rebrà 608.000 euros per a la dependència.

En aquest sentit, l’alcalde, Roberto Granero, ha manifestat que amb els contractes programa tant de la Generalitat com de la Diputació “aconseguim major seguretat jurídica i garantim els serveis durant els pròxims anys. D’aquesta forma reafirmem la nostra prioritat amb les alcudianes i alcudianes més vulnerables i amb risc d’exclusió en una situació d’incertesa econòmica i social produïda per la pandèmia”.

Finalment, el primer edil ha recordat que a hores d’ara, l’equip d’atenció primària de l’Alcúdia de Crespins està compost per tres treballadores socials, una psicòloga, una educadora social, un assessor jurídic i dos administratius. Pel que fa als serveis destaquen les prestacions econòmiques pera a necessitats bàsiques i urgència social, el servei d’ajuda a domicili i els programes de suport a la inclusió social.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més