Inici Actualitat Xàtiva s’implica en el desenvolupament de l’acció social de Creu Roja

Xàtiva s’implica en el desenvolupament de l’acció social de Creu Roja

per Redacció_Linformador

La subvenció municipal cobreix les despeses materials del projecte d’atenció social als col·lectius vulnerables de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha recolzat les activitats de Creu Roja per a l’atenció de grups de persones en situació de vulnerabilitat social amb una subvenció de 18.180,50 euros, el que pràcticament suposa la cobertura total de les despeses de materials d’execució del projecte presentat per aquesta entitat. Aquestes ajudes s’emmarquen en el programa de subvencions destinades al foment de projectes d’associacions i entitats de caire social de la ciutat, programa que en l’exercici 2021 compta amb una dotació econòmica de 70.000 euros. Concretament, el projecte presentat enguany per Creu Roja Xàtiva s’anomena «Cada vegada més a prop de les persones».

El projecte de Creu Roja Xàtiva es planteja com a eina d’intervenció complementària a les accions desenvolupades des dels serveis socials municipals i en coordinació amb aquestos, destinant-se al recolzament de persones, famílies i unitats de convivència que es troben en situació de vulnerabilitat per a combatre el risc d’exclusió social. Les línies d’actuació previstes són l’atenció urgent a les necessitats bàsiques, accés a l’educació, lluita contra la pobresa energètica i acompanyament en el procés de recerca d’ocupació.

En el cas de l’atenció urgent a necessitats bàsiques, les activitats previstes consisteixen en un procés estructurat d’orientació i acompanyament a les persones vulnerables per a facilitar-los l’accés als recursos públics d’assistència, així com la cobertura de les necessitats bàsiques mitjançant lliuraments de béns de primera necessitat i l’atenció a persones sense sostre.

En el cas de les accions que tenen per objecte l’atenció a la infància, aquestes se centren en la prevenció de l’exclusió escolar en temps de crisi i la promoció de l’èxit escolar de xiquetes i xiquets amb dificultats de caire social, incloent entrega de material escolar, recolzament educatiu, promoció de la salut i activitats d’oci i temps lliure. Altra de les línies d’intervenció del projecte de Creu Roja Xàtiva recau sobre qüestions mediambientals en allò referent a la promoció de l’estalvi energètic i la lluita contra la pobresa energètica, fonamentalment a través d’informació, formació i sensibilització. Finalment, les accions inclouen informació i assessorament així com orientació professional per a la recerca d’ocupació.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més