Inici Actualitat Les dones referents endolciran els cafès d’Albaida

Les dones referents endolciran els cafès d’Albaida

per Redacció_Linformador

L’aposta per la Igualtat real en Albaida no descansa ni en agost, així ho demostra la campanya de sensibilització i visibilització de les Dones Referents encetada per la regidoria d’Atenció a les Persones i a la Diversitat que amb la col·laboració de l’associació comercial d’Albaida, ACISA, i baix el paraigua del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere ha repartit milers de sobrets de sucre entre els establiments d’hostaleria de la ciutat, exactament mil per establiment.

L’acció ve acompanyada d’un sorteig de tres exemplars del llibre Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar de l’autora Ame Soler. Per a participar-hi cal aconseguir els 8 sobrets de sucre de la campanya, cadascun fa referència a una dona que ha estat referent per a la història, en molts casos silenciada, i portar-los al Centre de la Dona d’Albaida fins al 30 d’agost i les persones guanyadores se sabran l’endemà a les 12.00 h a través de les xarxes socials quan es porte a terme el sorteig.

Per a M. Àngels Salom, regidora responsable d’Igualtat, “Albaida fa temps que treballa junt amb el Pacte d’Estat per donar visibilitat a les dones referents, ja ho vam fer el 2020 amb el calendari que mostrava les dones albaidines en diferents àmbits des de la ciència, l’associacionisme, les cures fina a la cultura” ara “volem mostrar referents internacionals, perquè la dona al llarg de la història ha escrit pàgines molt importants però han estat arrancades dels llibres i el discurs oficial, per això Virgina Woolf, Marie Curie, Simone de Boauvoir, Ana Frank, Malala Yousafzai, Frida Khalo, Maya Angelou i Amelia Earheart són les dones triades per a aquesta acció, totes elles persones que han marcat un abans i un després en la història i que ara ens endolciran bons moments a les cafeteries, bars i restaurants d’Albaida”.

Simultàniament a l’acció s’ha llançat la campanya en xarxes socials on s’aprofundeix amb més informació de cadascuna de les 8 dones i el seu context històric, així com, la importància del seu treball i què ha significat per a millorar l’apoderament de les dones cap a una societat més justa i igualitària.

La finalitat és apropar a les dones referents al debat ciutadà del dia a dia, als moments de distensió i esbarjo com fer-se un cafè o infusió on poden nàixer les millors reflexions i aprenentatges, mentre es poden arribar a sectors de la societat menys sensibilitzats i sumar-los cap al camí de la Igualtat real entre totes les persones. Alhora que s’implanten polítiques transversals que involucren a diferents departaments de l’Ajuntament i estaments de la societat civil, en aquest cas es vol incentivar alhora la reactivació econòmica dels bars i cafeteries de la ciutat.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més