Inici Actualitat Ontinyent cobreix el 100% de les places del seu programa de visites guiades al que portem d’any

Ontinyent cobreix el 100% de les places del seu programa de visites guiades al que portem d’any

per Redacció_Linformador

El calendari de turisme sostenible i no massiu “per descobrir Ontinyent tot l’any” plantejat per la regidoria de Turisme continua amb noves activitats en setembre

Ontinyent ha cobert el 100% de les places del seu programa de visites guiades gratuïtes “Descobreix Ontinyent Tot l’Any” organitzat per la regidoria de Turisme, que continua amb noves activitats previstes per al mes de setembre. En total, més de mig miler de persones han participat a prop d’una trentena de rutes i visites, entre les organitzades en Setmana Santa i Pasqua i el calendari anual presentat en primavera.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que es tracta d’un programa “de turisme segur, sostenible i no massiu, en grups limitats i sempre atenent a les indicacions de la normativa anticovid. La majoria, a més, són en espais oberts, i abasteixen diferents aspectes per posar en valor el patrimoni històric, cultural i natural de la ciutat, al temps que animen a la gent a gaudir de l’ampla oferta gastronòmica de la ciutat”, assenyalava.

Als mesos de març i abril ja es va haver d’ampliar les rutes previstes per a Setmana Santa i Pasqua, després que les places per a aquestes s’esgotaren en tan sols 2 dies. Des d’aleshores, la tendència ha estat la mateixa, obrint-se el termini d’inscripció 1 mes antes de cada visita i esgotant-se les places ràpidament en la majoria dels casos.

Sayo Gandia explicava que les rutes “permeten descobrir els atractius de la ciutat tots els mesos, i per això s’ajusten els continguts a l’època de l’any a la qual es realitzen. En aques sentit, per exemple, en primavera van tenir un pes important les rutes naturals, als mesos d’estiu han hagut rutes nocturnes i de senderisme acuàtic, i en tardor i hivern tindrem un poc de tot, amb un pes important per a la cultura i el patrimoni”, avançava. La regidora tenia paraules d’agraïment per al personal de l’Oficina de Turisme, “que fan un gran treball d’atenció a les persones i de coordinació amb les empreses”.

Cal recordar que totes aquestes rutes guiades tenen places limitades, i es realitzen els caps de setmana amb una durada d’entre 2 i 3 hores, en les que s’hauran de respectar les mesures de seguretat i higiene establides en cada moment. L’obertura de places s’obri el dia 1 del mes anterior a cada ruta.

De cara a setembre ja s’han esgotat les places per a la següent visita, als refugis antiaeris (5 de setembre); i encara queden vàries places per a la ruta familiar pels parcs d’Ontinyent amb jocs tradicionals; només una per al ciclopasseig per les heretats i camps de ponent (19 de setembre) i també vàries per a la visita musicalitzada al barri de La Vila que es farà el 26 de setembre. Aquesta última jornada coincidirà amb la celebració a la ciutat del Dia Mundial del Turisme, que inclourà una activitat de música en directe oberta a tota la ciutadania de la que es donarà detalls pròximament.

Per inscriure’s en alguna de les rutes o ampliar informació cal telefonar al 962916090, enviar un correu electrònic a ontinyent@touristinfo.net o a l’oficina Tourist Info Ontinyent Pl. de Sant Roc, 2 (Palau de la Vila), Ontinyent.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més