Inici Actualitat Ontinyent inicia la Fase II del programa d’obres i serveis Tornem Junts que permetrà arribar 1 milió d’euros d’inversió

Ontinyent inicia la Fase II del programa d’obres i serveis Tornem Junts que permetrà arribar 1 milió d’euros d’inversió

per Redacció_Linformador

Jorge Rodríguez anuncia l’execució d’obres per a la nova estació d’autobusos, la reforma del velòdrom i un pla de millora dels parcs públics

L’Ajuntament d’Ontinent va a iniciar la Fase II del programa d’Obres i Serveis “Tornem Junts”,inclos dins el programa marc municipal del mateix nom impulsat per reactivar l’economia local front als efectes de la Covid-19. Una segona fase que era presentada aquest dilluns per l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i que inclourà l’execució de les obres la nova estació d’autobusos, la reforma del velòdrom o un pla de millora dels parcs públics, arribant-se a la xifra de 41 obres i 989.058’76 euros d’inversió des de la posada en marxa del pla.

Jorge Rodríguez, que compareixia acompanyat dels regidors Joan Sanchis (Territori) i Sayo Gandia (Parcs i Jardins i Sostenibilitat), destacava que estes actuacions “ens permeten millorar la ciutat al temps que donar suport a les empreses de la construcció i vinculades, així com als professionals de l’arquitectura i enginyeria, en un moment clau per a la reactivació econòmica. El sector necessitava un impacte directe i ràpid, i l’aposta ha estat per fer-ho amb actuacions per millorar el dia a dia dels veïns i veïnes”, assenyalava.

Joan Sanchis explicava que s’han executat més de 800.000 euros d’inversió en 38 actuacions ja executades, que han permés millores urbanes com l’ampliació de la vorera del carrer Gaspar Blai Albuixech, que facilita l’accés al nou centre d’AFAO; l’adequació de l’espai en desús situat entre el Centre de Salut de Sant Rafel i el Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer; o la millora de l’accés al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, a més d’invertir-se 150.000 euros en pavimentació asfàltica per tota la ciutat.

També s’han fet actuacions que milloren les instal·lacions esportives (reparacions del sostre del trinquet i del frontó antic del poliesportiu, canvi de caldera als vestidors de futbol 7, creació d’un circuit de street workout); i les instal·lacions educatives (canvi de caldera al Centre de Formació de Persones Adultes de Sant Carles, on s’ha instal·lat càmeres; adequació de l’ascensor del col·legi Lluis Vives; millores a la cuina del col·legi La Solana). A més a més, s’ha millorat l’estat d’equipaments municipals com els sistemes elèctrics la Sala Gomis, la prefectura de Policía o el Palau de La Vila o el recinte Firal, on s’han fet també altres millores. 

Un dels àmbits on més s’ha actuat ha estat el dels Parcs, Jardins i zones verdes, on la regidora Sayo Gandia explicava que s’ha intervingut, entre altres, als escocells i voreres del Tirador; la Cúpula de Benarrai; els parcs Pere IV, Vicent Andrés Estellés i Ausias March;  l’enllumenat del jardí del Llombo; l’antic parc de la cantereria o el Pou Clar, per a una inversió global d’al voltant de 180.000 euros en esta àrea.

Prop de 200.000 euros en noves inversions

Entre les noves inversions destaquen les relacionades amb la nova estació d’autobusos de la ciutat al recinte firal, a les inmediacions del Centre de Salut de l’Avinguda d’Albaida. En concret, s’han destinat ja 5.000 euros al projecte de dotació d’un espai amb marquesina, que s’executarà amb una partida de 48.000 euros. Esta intervenció anirà aparellada a altra inclosa dins del pla, que destinarà 27.000 euros a pavimentació, i una de 10.000 euros per a mobiliari.

Altra inversió destacada serà la referida al Pla de Millora de Parcs, que inclourà altres 48.000 per seguir avançant en la millora dels parcs públics, amb actuacions “amb les que volem afavorir la mobilitat de les persones i el gaudi i aprofitament de les zones verdes”, explicava Sayo Gandia, qui posava com exemple les millores del Parc de Pere IV que es visitava hui, i que han inclós entre d’altres la creació de noves zones de joc i convivència, el pintat i millora de les lluminàries o la creació d’una nova àrea d’esbarjo per a gossos.

Al Velòdrom, tal com va avançar el regidor d’Esports, Óscar Borrell, s’actuarà en unes instal·lacions sense reformes significatives des de la seua creació fa 30 anys, amb una intervenció pressupostada en 48.000 euros que començava precisament aquest dilluns i que permetrà organitzar proves d’alt nivell i millorar les condicions d’ús per als i les esportistes de la ciutat.

Jorge Rodríguez destacava que “seran prop de 200.000 euros a executar abans de final d’any per arribar al milió d’euros en esta línia d’acció, dins del treball que venim fent per reactivar l’economia i paliar els efectes d’esta crisi de la covid 19 que ens ha tocat viure a nivell mundial, però davant la qual no ens anavem a quedar creuats de braços”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més