Inici Actualitat El pla “Tornem Junts” d’Ontinyent arriba als 9’3 milions d’impacte contra els efectes econòmics de la pandèmia

El pla “Tornem Junts” d’Ontinyent arriba als 9’3 milions d’impacte contra els efectes econòmics de la pandèmia

per Redacció_Linformador

Jorge Rodríguez destaca l’esforç de les regidories i departaments municipals per fer possible un pla pioner que acumula 1365 persones i empreses beneficiàries

El Pla “Tornem Junts” 2020-2021 posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent per fer front als efectes de la Covid-19 en l’economia local ha superat ja els 9’3 milions d’euros d’impacte directe en les diferents accions impulsades. L’alcalde Jorge Rodríguez, repassava aquest dijous l’impacte d’aquest pla, que ha inclós des de la seua aprovació en abril de 2020 (pionera en la Comunitat Valenciana) 8 línies d’actuació i 10 convocatòries, beneficiant de manera directa a 1365 persones i empreses.

L’alcalde, que compareixia acompanyat dela regidors d’Hisenda (Natàlia Enguix) i Promoció Econòmica (Pablo Úbeda), explicava que “a més d’atendre amb immediatesa la pandèmia des del punt de vista sanitari, també era important un pla d’incentius econòmics, el pla Tornem Junts, posat en marxa en temps rècord de manera consensuada amb els agents econòmics, socials i polítics, i amb la participació activa de les associacions locals”, recordava.

Jorge Rodríguez explicava que any i mig després de l’inici del confinament, “els resultats són satisfactoris, i tot i que l’atur continua sent elevat i supera les 3000 persones, podem dir que vam aturar la sangria i tornar a xifres semblants a les prèvies a la pandèmia”. Jorge Rodríguez posava de relleu i agraïa “el gran esforç de totes les regidories i departaments municipals implicats, imprescindible per fer front a la crisi econòmica, un esforç necessari i que ha pagat la pena”, manifestava.

Programes per atendre als diferents sectors econòmics

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava per la seua banda que les diferents línies “han servit per atendre als diferents sectors econòmics amb línies específiques”. Així, l’edil explicava que amb les 3 edicions dels xecs “Tornem Junts” s’han acumulat 570 establiments participants i la venda de més de 20.000 xecs, amb una aportació municipal acumulada de 730.000 euros. El sector de la construcció i afins han comptat amb un programa d’Obres i Serveis que presentava esta setmana la seua II Fase, amb 1 milió d’euros d’inversió acumulada en 41 obres públiques que també han servit per millorar el dia a dia de la ciutat.

El programa “Ontinyent Rehabilita” també ha estat una línia  destacada, amb una inversió municipal d’altre milió d’euros i 158 beneficiaris, que han aportat 1’4 milions a esta línia que ha permés traure endavant accions que afavoreixen aspectes com la mobilitat sostenible o l’eficiència energètica. Altra línia ha estat la d’ajudes específiques per a pimes, micropimes i indústria de la que s’han beneficiat 509 persones físiques o jurídiques. Una línia que ha inclós ajudes per valor de 820.000 euros que inclouen les 3 convocatòries del “Pla Resistir”, l’última de les quals s’ha obert aquest mes de setembre.

A més a més, Úbeda es referia també a les ajudes a la internacionalització i participació d’empreses en fires i missions comercials, elaboració de catàlegs i epis, amb 47 beneficiaris; i tot el treball vinculat a l’impuls al Clúster Tèxtil Sanitari, amb un conveni valorat en 300.000 euros del que ja s’han justificat 260.000, amb 60 empreses participants. Úbeda posava en valor “que una ciutat d’al voltant de 36.000 habitants com la nostra haja pogut posar en marxa un pla amb una mobilització de recursos com aquesta en tan poc de temps”, assenyalava.

Suport a la ciutadania també amb mesures fiscals

Finalment, la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, repasava les mesures fiscals posades en marxa dins del pla. Enguix recordava que des d’un principi es va modificar el calendari fiscal i es va retardar el periode de pagament de tributs, “per tal d’ajudar a les families a afrontar els impostos amb més facilitats en un moment molt delicat”. A més a més, també es va difondre les possibilitats existents per fraccionar els pagaments i ajornar els tributs; i es va suspendre la taxa d’ocupació de la via pública durant al voltant d’un any. Aquest punt, recordava la regidora, “va suposar una merma d’ingresos per a l’Ajuntament però una ajuda important per als hostelers, als que també vam permetre augmentar l’espai d’ocupació de la via pública amb les terrasses”, recordava. Altra mesura va ser l’ampliació de la pòlisa de crèdit en 2 milions d’euros per poder prioritzar el pagament a proveïdors i les subvencions a associacions i entitats, a les que a més es va permetre una bestreta del 50%. Enguix destacava que amb totes estes mesures i l’esforç dels departaments implicats “hem aconseguit reduir el periode mitjà de pagament fins als 14 dies al segon trimestre de 2021, que va arribar a ser de només 8 dies en alguns periodes de 2020. En definitiva, hem fet un esforç molt gran per mantenir l’estructura de treball, i el ritme no sols no s’ha vist afectat sinó que en molts aspectes ha millorat els resultats”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més