Inici Actualitat 8000 alumnes comencen el curs escolar 2021/2022 a Ontinyent

8000 alumnes comencen el curs escolar 2021/2022 a Ontinyent

per Redacció_Linformador

L’Alcalde visita el CEIP Bonavista, per la reforma del qual s’han interessat més de 10 empreses davant l’Ajuntament

Més de 8000 alumnes comencen el curs escolar 2020/2021 a Ontinyent: En concret, 1.000 alumnes d’educació infantil, 2.000 de primària, 2.000 de secundària, 680 de batxillerat, 390 al conservatori i 1.000 a l’Escola d’Adults, als que s’afegiran altres 1.000 del Campus de la Universitat de València. Cal destacar la incorporació de 100 alumnes nouvinguts després del tancament del periode de matriculació, dels que el 15% provenen d’Alemanya.

Amb motiu d’aquest inici de curs, l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, visitava aquest dijous el CEIP Bonavista, acompanyat pel regidor d’Educació, Óscar Borrell, i el director del centre, Quique Molina. Aquest centre va a ser objecte d’una important reforma dins el pla “Edificant” que finança la Conselleria d’Educació i gestiona l’Ajuntament d’Ontinyent, qui ha rebut l’interès de més de 10 empreses per presentar-se al concurs d’adjudicació de l’obra, que manté obert fins al dia 20 el termini de presentació d’ofertes.

Jorge Rodríguez destacava en la visita “l’important esforç de les comunitats educatives dels centres per poder fer possible una docència presencial, garantint la seguretat” i posava de relleu el “gran impacte” que va a tenir l’actuació prevista al CEIP Bonavista, “una reivindicació històrica que per fi va a fer-se realitat”.

Óscar Borrell destacava el fet que els centres públics hagen estat dotats de personal d’orientació, amb una persona professional per a cada centre, cosa que permetrà a l’Ajuntament estalviar-se els costos d’un servei que venia prestant des de fa més de 30 anys, i que ara només haurà d’incloure el servei del gabinet psicopedagògic municipal per als centres concertats. El regidor valorava molt positivament l’absència d’incidents en l’inici de curs, així com el grau d’incorporació del professorat i el funcionament de les mesures de seguretat preses.

En aquest sentit, el director del Bonavista, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament “per afavorir la seguretat a l’entrada als centres amb talls del trànsit, el que fa que l’accés puga ser més progresiu i amable”. Molina també valorava positivament els avanços de cara a l’execució de les obres de reforma del centre, i destacava que el Bonavista inicia el curs “amb molta ilusió per estes obres i també per la posada en marxa de diversos projectes, com la selecció del centre com a Centre Microsoft; el projecte de mobilitat europea que portarà a alumnat del col·legi a Croàcia per aprofundir en coneixements sobre robòtica; o el fet que el Bonavista va a ser un dels primers centres locals que van a gestionar els seus residus”, concloïa. 

A l’igual que al curs anterior, l’Ajuntament va a repartir estos dies milers de mascaretes “Tèxtil Ontinyent” entre els centres educatius de la ciutat per tal de potenciar la seguretat al nou curs acadèmic, i es reprendrà l’experiència pilot iniciada el curs passat amb l’oferiment als centres de la possibilitat de fer ús d’espais públics per a la docència.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més