Inici Actualitat Ontinyent potencia l’envelliment saludable dels “Majors Actius” amb més de quaranta activitats aquesta tardor

Ontinyent potencia l’envelliment saludable dels “Majors Actius” amb més de quaranta activitats aquesta tardor

per Redacció_Linformador

La programació, que començarà amb la presentació de la nova temporada de l’Alqueria Blanca, recupera els viatges i augmenta les activitats esportives

Esport, cultura, viatges i natura protagonitzen la programació de Majors Actius per a l’últim quatrimestre de l’any. És, en paraules del regidor de l’àrea, José Rafael Sanchis, “el resultat d’un intens treball per continuar afavorint l’envelliment actiu i saludable de la població major de 55 anys”.

La programació que començarà el proper 27 de setembre i es prorrogarà fins desembre era presentada aquest dijous pel regidor de l’àrea, qui anunciava que la primera activitat serà al Teatre Echegaray amb la projecció del primer capítol de la nova temporada de l’Alqueria Blanca i que comptarà amb la presència d’actors i actrius. Una activitat que ens “alegra molt acollir perquè sempre hem defensat la cultura i és molt important donar suport a la industria audiovisual valenciana”.

Durant la presentació, el regidor explicava que després de la pandèmia de la Covid-19 “consideràvem molt important per garantir una vida saludable incloure activitats esportives perquè no sols aconseguir disminuir el risc de patir malalties físiques sinó també emocionals”, assenyalava. Per aquest motiu, durant els mesos d’octubre, novembre i desembre s’han programat un total de 34 activitats esportives de gimnàstica; sessions d’activació i estiraments als parcs; de pilota valenciana adaptada, de tenis de diferent nivell, així com passejos i senderisme per espais urbans (1 i 15 octubre; 5 novembre i 3 desembre) i per la muntanya d’Ontinyent (8 i 22 octubre; 12 novembre i 17 desembre).

Juntament amb l’activitat esportiva, la programació de Majors Actius recupera les eixides que, si la situació epidemiològica ho permet, s’han previst per a Cofrents (30 setembre), Guadalest (29 d’octubre), Archena (26 novembre) i Alcalà del Xúquer (17 desembre).  La programació es completa amb dos tallers de memòria, 28 i 30 de setembre, organitzats junt amb AFAO, per treballar l’agilitat mental i la memòria.

Totes les activitats tenen aforament limitat i, per això caldrà reserva prèvia telefonant al 674 75 30 38 en horari de 08:00h a 10:00h, a excepció de la presentació de la nova temporada de l’Alqueria Blanca on no serà necessari reservar. En el cas dels viatges, en cas de superar les 50 places es realitzarà un sorteig entre les persones apuntades. El regidor incidia que per a participar en aquestes activitats continuarà sent necessari l’ús de la mascareta i la distància de seguretat, pel que “cap persona major té excusa per a quedar-se a casa”.

D’altra banda, José Rafael Sanchis anunciava que del 14 al 16 de setembre es podrà adquirir el Passaport Covid-19 en el CIM de Sant Rafel (durant tot el matí) i en el departament de Serveis Socials (de 08:00 a 09:30h) perquè entenem que no totes les persones s’aclareixen al utilitzar Internet i d’aquesta manera facilitem l’adquisició d’aquest que permet la lliure circulació per la Unió Europea durant la pandèmia.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més