Inici Actualitat L’activitat econòmica generada pels xecs consum “Tornem Junts” quadruplica els diners invertits per l’Ajuntament

L’activitat econòmica generada pels xecs consum “Tornem Junts” quadruplica els diners invertits per l’Ajuntament

per Redacció_Linformador

Un estudi sobre l’ús dels xecs revela que els 730.000 euros destinats pel consistori a esta iniciativa estima un impacte de més de 2’7 milons d’euros en vendes als establiments participants

L’activitat econòmica generada per l´última convocatòria dels xecs consum “Tornem Junts” quadruplica els diners invertits per l’Ajuntament. Segons un informe estadístic elaborat pel Departament de Promoció Econòmica respecte de la tercera convocatòria de la iniciativa municipal, realitzada el passat mes de juny, els 170.000 euros aportats per l’Ajuntament han generat vendes durant eixe mes per valor de més de 650.000 euros. Açò suposa que cada euro públic s’hauria convertit en quasi 4 als establiments participants, i extrapolant la dada als 730.000 euros que s’han destinat les 3 tandes de xecs emesos entre 2020 i 2021, suposaria un impacte de més de 2’7 milions d’euros.

Els resultats d’aquest estudi eren presentats aquest dimecres en una roda de premsa on l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que estes dades, “demostren que la iniciativa que vam posar de manera quasi immediata a la finalització del confinament, ha estat beneficiosa no sols per al comerç, l’hostaleria i els serveis, sinó per a la situació econòmica global de la ciutat”

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, donava altres detalls sobre els resultats d’esta convocatòria, a la qual es van vendre 6.405 xecs per un import de 336.670 euros, dels quals 168.335 eren de subvenció municipal. Per sectors, els que mes vendes van generar van ser moda i complements (2.664 xecs); llar i decoració (1.139 xecs); serveis i salut (692 xecs); hosteleria i oci (690 xecs) i alimentació (357 xecs). Els xecs van estar comprats per 5.542 persones, el 57% de les quals van ser dones (3.148) i 2.394 homes (43%).

Per sectors i sexe, a tots els sectors van haver mes compres de dones que d’homes excepte a hosteleria i oci, on el 53% dels xecs van ser canviats per homes. Els sectors amb mes percentatge de dones a les compres van ser serveis i salut (65% de dones) i moda i complements (58%).

Pablo Úbeda destacava la importància “d’haver posat en marxa mesures d’impuls específiques per combatre els efectes de la covid-19 a estos sectors amb els bons resultats que hem obtingut”. Cal recordar que esta tercera convocatòria en juny de 2021 se suma a les dues anteriors posades en marxa per l’Ajuntament, dotades amb 560.000 euros en 2020 de juny a desembre de 2020, comptant totes elles amb la participació de les associacions Comerç IN, SOC, AHVAL i Caixa Ontinyent, entitats a les quals l’Alcalde i el regidor agraïen la seua implicació amb la iniciativa. Al total de les tres convocatòries de la campanya, han participat 570 establiments i s’han venut 20.697 xecs per import de 1.460.000 euros.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més