Inici Actualitat Xàtiva presenta en Cámara Valencia el seu Pla de Dinamització Comercial per al present any 2021

Xàtiva presenta en Cámara Valencia el seu Pla de Dinamització Comercial per al present any 2021

per Redacció_Linformador

S’està treballant en la creació d’una pàgina web directori de comerços de la ciutat per tal de fomentar el comerç local i la seua competitivitat 

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha assistit aquest matí, junt amb el president d’Adexa Diego Fuentes, a la presentació del Pla de Dinamització de Zones Comercials 2021 en Cámara Valencia en el que a més de la capital de la Costera participen també les localitats d’Alzira i Sagunt.

La jornada ha servit per presentar una sèrie d’accions de difusió amb l’objectiu de fomentar el comerç local i millorar la seua competitivitat, a més d’explicar les accions realitzades en cadascun dels municipis durant els darrers mesos.

En el cas de Xàtiva, l’alcalde Roger Cerdà ha fet esment de les accions preses per a la reactivació econòmica de la ciutat. «La Covid ha sigut un punt d’inflexió, i més a la nostra ciutat, on pràcticament el 70% de l’economia es basa en el sector serveis i en el comerç». En aquest sentit, el Pla «Reactivem Xàtiva» ha mobilitzat quasi 8 milions d’euros amb els quals s’han posat en marxa programes d’ajudes, s’han realitzat inversions per modernitzar el comerç i s’han dut a terme campanyes de bons al consum, en els quals s’han mobilitzat 1,6 milions d’euros la meitat dels quals han estat aportats per l’Ajuntament. «Això ha suposat la implicació de 379 comerços i la venda de 39.000 bons, amb 10.000 persones beneficiades per estimular el comerç local» ha explicat Cerdà, qui ha afegit que actualment s’està treballant en altres accions en l’àmbit de l’emprenedoria, amb un Pla d’Ocupació Juvenil per estimular la creació de startups. «Hem d’apostar per la col·laboració amb entitats com Cámara de València per poder dur a terme tot el procés de digitalització del comerç de Xàtiva, que és fonamental durant els propers mesos i els propers anys».

En aquest sentit, el president d’Adexa Diego Fuentes ha dut a terme la presentació del Pla de Dinamització per a Xàtiva, amb el qual s’està elaborant una pàgina web amb la intenció de tindre un directori de comerços classificats per sectors i paraules clau, amb fotografies del comerç, una breu descripció, horaris, contacte i l’explicació de com aplegar amb un enllaç al Google Maps.

Cal remarcar que l’economia de Xàtiva, com a capçalera de diverses comarques, compta amb un teixit empresarial en el qual primen les pymes i micropymes, sent un pilar fonamental de l’economia local.

En aquesta jornada, que ha tingut lloc a la seu de Cámara Valencia i ha durat al voltant d’una hora, han estat presents junt als representants xativins la Directora General de Comerç, Artesania i Consum de la Generalitat Valenciana Rosa Ana Seguí; l’alcalde d’Alzira Diego Gómez; el president de Cámara Valencia José Vicente Morata; la regidora de Comerç de Sagunt Ana María Quesada; el president de l’Associació Empresarial d’Alzira Raúl Tudela i la presidenta de l’Associació de Comerciants Ciutat de Sagunt Lola Torrente.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més