Inici Actualitat Ontinyent exposa al criptopòrtic del Palau de La Vila les històriques campanes “Petra” i “Santa Àgueda”

Ontinyent exposa al criptopòrtic del Palau de La Vila les històriques campanes “Petra” i “Santa Àgueda”

per Redacció_Linformador

La col·locació de les dues peces suposa el primer pas cap a la creació d’un “Museu Campaner” al Palau

L’Ajuntament d’Ontinyent finalitzava aquest dimecres els treballs de col·locació al criptopòrtic del Palau de La Vila de les històriques campanes “Petra” i “Santa Àgueda”, que havien estat retirades anys arrere per haver registrat fisures a la seua estructura. Els treballs han estat executats per l’empresa especialista Electro Recamp i el departament municipal d’Obres, baix la coordinació del regidor Manuel Cuesta, amb la supervisió de la regidoria de Cultura i la participació de la Colla de Campaners d’Ontinyent.

Lea campana Petra, datada en 1881, té un pes de prop de 1.500 kilos a banda del contrapés; mentre que la campana Santa Àgueda va ser beneïda en 1941 i té un pes de prop de 500 kilos sense contraprés. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “es tracta de dues peces amb valor històric que estaven pendents de tenir una ubicació definitiva, que hem pensat que pot ser molt adient al Palau, on tenim prevista la creació d’un museu campaner més complet, per al que la col·locació d’estes campanes és un primer pas. La Petra es pot veure des de l’exterior, al pas pel pont de Santa Maria, i tenir esta campana i la de Santa Àgueda al criptopòrtic va a suposar un nou reclam per visitar el Palau”, manifestava.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més