Inici Actualitat Ontinyent prepara l’espai perquè la Conselleria instal·le els aularis prefabricats dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés

Ontinyent prepara l’espai perquè la Conselleria instal·le els aularis prefabricats dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés

per Redacció_Linformador

L’adequació dels terrenys es durà a terme a una parcel·la de 4000 m2 adjacent als centres i tindrà un termini d’execució de 3 mesos

L’Ajuntament d’Ontinyent va a iniciar als propers dies les obres d’adequació de l’espai on la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha d’instal·lar els aularis prefabricats que acolliran a l’alumnat dels col·legis Martínez Valls i Vicente Gironés mentre s’executen les reformes del pla “Edificant” a estos centres.

Cal recordar que el pla “Edificant” que finança la Generalitat Valenciana i executa l’Ajuntament, contempla una inversió de 2’1 milions d’euros am CEIP Martínez Valls, per a la construcció d’un gimnàs i la reforma integral de l’edifici de primària; i altres 2’1 milions al Vicente Gironés, en unes obres que inclouran la millora de l’eficiència energètica i l’aillament tèrmic del centre, així com la reforma dels banys de primària.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell explicava que “són obres molt importants, amb una inversió conjunta de més de 4 milions d’euros, i per poder executar-les, és necessari traslladar les funcions docents a estos aularis, que seran emprats primer per l’alumnat del Martínez Valls i posteriorment pel del Vicente Gironés. Els aularis els instal·larà la Generalitat, i l’Ajuntament el que va a fer ara és adequar els terrenys per fer-ho possible”, explicava.

Les obres d’adequació dels terrenys per als aularis prefabricats va estar adjudicada en concurs públic a l’empresa local Reycops, SL, per un import de 89.790 euros Iva inclós. L’espai és una parcela rectangular de 4.000 m2 ubicada al nº58 del carrer José Iranzo, de propietat municipal, actualment destinada a usos dotacionals. Les obres que s’inicien ara consisteixen en l’adequació de la parcel·la per a posibilitar la implantació dels aularis, amb tasques de cimentació, tancat del terreny, enllumenat general i dotació de serveis urbans com son les connexions a subministre d’aigua potable, sanejament, subministrament elèctric o instal·lació de comunicacions.

Óscar Borrell incidia en què “el trasllat de la docència temporalment a estos aularis és una necessitat per tal de poder fer realitats unes obres de gran envergadura. Unes obres que suposaran un abans i un després a l’activitat a estos centres, que per fi estarà adaptada a les necessitats del segle XXI”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més