Inici Actualitat Ontinyent sensibilitzarà sobre el respecte a la “Ciutat 30” en el Dia Internacional Sense Cotxes

Ontinyent sensibilitzarà sobre el respecte a la “Ciutat 30” en el Dia Internacional Sense Cotxes

per Redacció_Linformador

Agents de la policia local exposaran a la ciutadania les limitacions de velocitat al casc urbà en una jornada on també hi haurà un circuit d’educació vial i una bicicletada

L’Ajuntament d’Ontinyent aprofitarà la celebració aquest del “Dia Internacional Sense Cotxes” per dur a sensibilzar a la ciutadania sobre els límits de velocitat en el casc urbà. La regidora d’Educació Viària, Inma Ibàñez, explicava que és una activitat inclosa a la Setmana Europea de la Mobilitat que organitza la regidoria de Sostenibilitat, i “amb la qual volem que les persones siguen més conscients de que respectant una velocitat màxima de 30 kilòmetres per hora als vehicles en el casc urbà, guanyem totes i tots”, assenyalava.

Així, dimecres 22 de setembre, al Parc de Pere IV, es repartirà material promocional de la campanya “Ontinyent a 30” i s’explicarà la iniciativa, dins d’un seguit d’activitats a partir de les 18:00 hores que inclouen un circuit d’educació vial a càrrec de la policia local, i una bicicletada pel barri del Sant Rafel. A més a més, els xiquets i xiquetes participants al curs d’educació viària amb la Policia Local podran recollir el seu diploma i una samarreta.

Ibáñez explicava que un estudi de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) estableix que el risc de morir a conseqüència d’un atropellament es redueix com a mínim cinc vegades si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/h en lloc de 50. “Per tant, l’objectiu principal de la implementació del concepte “Ciutat 30” és limitar el número i la gravetat dels accidents, però els seus beneficis es veurien altres àmbits com la reducció de la contaminació atmosfèrica; o la millora de la convivència dels cotxes amb les bicicletes, patinets elèctrics i altres vehicles que farna més ús de la calçada, deixant major espai per als vianants a les voreres”, assenyalava.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més