Inici Actualitat El barri de Sant Rafel acollira les activitats del II “Park (ing) day” d’Ontinyent

El barri de Sant Rafel acollira les activitats del II “Park (ing) day” d’Ontinyent

per Redacció_Linformador

Sayo Gandia anima a la ciutadania a participar d’una jornada que reivindica amb activitats culturals i tallers els avantatges d’orientar les ciutats cap al vianant

El barri de Sant Rafel d’Ontinyent acollirà el proper dissabte les activitats del “Park (ing) day”, celebració mundial que reimagina les ciutats amb menys espais per als vehicles i més per a les persones. Serà la segona volta consecutiva que la ciutat se sume a la iniciativa, i ho farà amb  una intensa jornada que inclourà actuacions musicals, tallers i activitats de diversos tipus, i que servirà com a cloenda de la celebració local de la Setmana Europea de la Mobilitat que organitza la regidoria de Sostenibilitat.

Sayo Gandia explicava que amb “Park (ing) day” “es vol reivindicar la necessitat d’avançar cap a maneres de viure i escenaris més respectuosos amb el medi ambient i amb les generacions futures, cap a ciutats orientades als vianants i no als vehicles”. La regidora explicava que la celebració d’enguany tindrà lloc dissabte 25 de setembre de 18:00 a 21:00 hores a l’entorn del carrer Pare Fullana del barri de Sant Rafel, suposant la cloenda i el “plat fort” de la Setmana de la Mobilitat.

La regidora recordava que eixe dia es comptarà amb el conta contes El Gran Jordiet junt a un espectacle d’acrobàcia; la música itinerant de la Trocamba Matanusca; així com fins a 8 tallers infantils a carrec de diferents entitats i associacions. Entre estos tallers hi ha d’horts urbans amb la Colla Ecologista l’Arrel; un minicircuit d’educació vial amb Ontinyent en Bici;taller de manualitats infantils amb l’Associació Ambientalista l’Auró; exposició d’un projecte de mobilitat del CEIP Bonavista; bombes de llavors i plantació de macetes amb Actúa; mobilitat saludable amb Ontibici-e; i “el futur que compres” amb Comerç IN.

A més a més, s’encetarà una campanya sobre separació de residus i el seu benefici per al Medi Ambient, titolada “Separem Bé”, que es posa en marxa gràcies a l’obtenció d’una subvenció de 5.000 euros de la Diputació de València. Al marc d’esta activitat, es presentarà la imatge de la campanya i es repartiran regals i material per al foment del reciclatge a casa.

El Dia Sense Cotxes, també dissabte a Sant Rafel

Abans del “Park (ing) day”, la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat també té per davant la celebració dijous dia 23 la presentació del projecte “Camins Escolars Segurs”, a les 18:00 a l’aula 101 de la UNED, i experimenta una modificació: degut a l’adversa predicció meteorològica, els actes al voltant del “Dia Internacional Sense Cotxes” passen de dimecres 22 també a la vesprada de dissabte dia 25 al barri de Sant Rafel.

Així, serà aquest dia quan es repartirà material promocional de la campanya “Ontinyent a 30” i s’explicarà la iniciativa, dins d’un seguit d’activitats que inclouen un circuit d’educació vial a càrrec de la policia local, i una bicicletada pel barri. A més a més, els xiquets i xiquetes participants al curs d’educació viària amb la Policia Local podran recollir el seu diploma i una samarreta.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més