Inici Actualitat Diputació i Generalitat avancen en l’expansió del projecte vSOC sobre la ciberseguretat en l’administració local

Diputació i Generalitat avancen en l’expansió del projecte vSOC sobre la ciberseguretat en l’administració local

per Redacció_Linformador
  • Una vegada s’ha completat la primera fase del projecte pilot en 10 municipis valencians, l’objectiu és estendre’l a altres ajuntaments de la província per a protegir-los de ciberatacs
  • La diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, s’ha reunit amb el director general de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat Valenciana, José Manuel García Plaza, per a abordar la seua implantació

El projecte pilot vSOC, desenvolupat per la Diputació de València en col·laboració amb la Generalitat amb l’objectiu d’incrementar la ciberseguretat en l’administració local, ha conclòs la primera fase després de les proves realitzades en deu municipis de la província.

La diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, ha mantingut una trobada este dijous amb el director general de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat Valenciana, José Manuel García Plaza, amb la finalitat de coordinar l’inici de la segona fase del vSOC, en la qual s’aprofundirà en l’expansió del projecte a altres ajuntaments, una vegada analitzats els resultats obtinguts fins ara.

En la reunió, en la qual també han participat el cap de servei de Modernització i Informàtica de la Diputació, José Benedito, la subdirectora general de Ciberseguretat, Carmen Serrano, i la subdirectora general de Telecomunicacions de la Generalitat Valenciana, Marta Monleón Alegre, s’ha destacat a més la rellevància de la col·laboració interinstitucional en la definició del pla de xoc en matèria de ciberseguretat de la mateixa Generalitat.

Projecte vSOC

El projecte pilot vSOC, eina cedida pel Centre Criptológico Nacional, permet gestionar la seguretat dels ajuntaments des d’un únic Centre d’Operacions de Ciberseguretat (SOC) virtual. Els consistoris participants en la primera fase del projecte han sigut els d’Albaida, Almàssera, Ayora, Bonrepòs i Mirambell, Canet d’en Berenguer, Corbera, Favara, Foios, Guadassuar i Villar del Arzobispo.

Per a la seua posada en marxa, les entitats locals han comptat amb l’ajuda dels experts de CSIRT-CV (Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana), que porten anys treballant amb esta mateixa solució tecnològica en el centre autonòmic de ciberseguretat.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més