Inici Actualitat L’obra “Sexe ocult” arriba al teatre Odeón d’Albaida

L’obra “Sexe ocult” arriba al teatre Odeón d’Albaida

per Redacció_Linformador

La companyia de teatre menorquina Som3 presenta una obra teatral commovedora amb els matisos més purs sobre l’amor, el sexe, la identitat pròpia i els triangles amorosos. Una història dramàtica i romàntica escrita per Lluís Seguí i que interpreten el mateix Seguí, Yolanda Martínez, Marc Ferrando i Maria Pons.

El sexe ocult (secrets que canviaran les seues vides) és el segon espectacle teatral presentat per la companyia menorquina Som3. Aquesta jove companyia es caracteritza per enfocar la seua visió teatral en temàtiques actuals i quotidianes que envolten a la societat diàriament i compta com a objectiu fer pensar al seu públic i despertar el seu esperit crític. Bona mostra va ser la seua primera obra “Ens ho mereixíem?”, que van estrenar durant el 2020.

Per al regidor de Cultura, Josep Manuel Juan, es tracta “d’una proposta molt engrescadora que ens convida a reflexionar sobre els diferents models d’estimar i viure la sexualitat des d’una mirada neta de prejudicis i toxicitats”, per això, hem treballat amb el departament de Joventut per a poder arribar de manera més efectiva al públic objectiu de l’obra”. Cal recordar que compta amb l’ajuda de l’IVAJ, de la Conselleria d’Igualtat, així com del SARC, de la Diputació de València, per a les “les ciutats xicotetes l’ajuda de les institucions superiors és fonamental a l’hora de programar activitats de qualitat, amb aquesta finalitat, a més, des d’enguany Albaida ha entrat dins del Circuit Valencià de Cultura, el que suposarà un salt qualitatiu en la nostra agenda cultural” ha conclòs Juan.

El muntatge s’interpretarà el 25 de setembre a les 20.00 h al teatre Odeón d’Albaida i amb una restricció per als menors de 13 anys. Les entrades es troben a un preu reduït de 5 euros anticipadament a l’Oficina de Turisme d’Albaida així com en AFMAVA o els Kintos 2022.

El sexe ocult (secrets que canviaran les seues vides), encarna una història dramàtica i romàntica d’un matrimoni jove que viu a l’illa de Menorca, però aquesta es veu destorbada quinze anys després quan apareix en la vida del marit el seu vell amic Xavi, provocant així una crisi existencial d’identitat sexual que el personatge no sap com resoldre.

L’equip d’interpretació de l’obra inclou als actors Yolanda Martínez, Marc Ferrando, Maria Pons i el mateix dramaturg Seguí, qui assenyalada que a “El sexe ocult” la clau “és visualitzar les diferents formes que hi pot haver en la vida d’estimar, cercant l’essència pura de l’amor”. És així que “aquesta obra no entén d’estigmatitzacions socials ni exclusions, sinó que vetlla per la diversitat sexual”. Per açò, «mils seran les emocions i sentiments, on un fet inesperat provocarà un gran final entre un triangle amorós», conclou.

Com explica Seguí, aquesta peça teatral vol transmetre als seus espectadors el missatge de visibilitzar les diferents formes que hi ha d’estimar, totes i cada una completament vàlides i humanes. Per això, l’obra proposa com a objectiu la reflexió i pensament crítics sobre les exclusions i estigmatitzacions socials que encara en l’actualitat entelen socialment una diversitat sexual respectada i segura. A més, el dramaturg avança que “mils seran les emocions i sentiments, on un fet inesperat provocarà un gran final entre un triangle amorós”.

La història interpretada assegura als espectadors una mescla abarrotada de sentiments on podran descobrir els sentiments i temors més asseguts a cada un dels personatges, que lluiten desesperadament per retrobar-se amb ells mateixos i sentir-se part de la societat.

“El sexe ocult” procura captar “l’essència pura de l’amor”, amb uns personatges i les diferències que els fa únics. “La passió, el sexe i la por a ser un mateix, són els protagonistes d’aquest nus teatral”.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més