Inici Actualitat Jorge Rodríguez reivindica al congrés de Màlaga un Pacte d’Estat contra el Canvi Climàtic

Jorge Rodríguez reivindica al congrés de Màlaga un Pacte d’Estat contra el Canvi Climàtic

per Redacció_Linformador

L’Alcalde d’Ontinyent proposa en un encontre amb 30 alcaldes de tota Espanya potenciar l’elaboració de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible i de guíes de bones pràctiques per a generar majors consensos sobre sostenibilitat

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, reivindicava aquest dimecres la creació d’un Pacte d’Estat contra el Canvi Climàtic. Ho feua al transcurs de l’encontre d’alcaldes “Ciutat Resilient i Neutra en Carboni, objectiu comú de tots els municipis espanyols”, que tenia lloc al marc de la jornada inaugural del fòrum estatal “Greencities i S-Moving” de Mobilitat, Inteligència i Sostenibilitat Urbana que té lloc esta setmana a Màlaga.

A la seua intervenció davant la resta d’alcaldes, Jorge Rodríguez destacava que “en paisos com Alemanya o Noruega el canvi climàtic ja és un tema central de debat en les campanyes polítiques. En altres llocs aquest debat està ja sobre la taula, el canvi d’hàbits que tenim per davant en aquesta qüestió arribarà més prompte que tard”.

l’Alcalde d’Ontinyent aportava dues idees per afavorir la generació de consensos sobre les polítiques de sostenibilitat: els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible i les guies de bones pràctiques. Per a Jorge Rodríguez, “els ajuntaments han de ser capaços d’elaborar els PMUS prenent tot el temps que faça falta, no com una cosa a fer en un mes i mig sinó com un objecte que ha de gaudir del màxim consens”. Quant a les guíes de bones pràctiques, assenyalava que “en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies els alcaldes i alcaldesses ens posem d’acord més enllà de les idees polítiques, i pense que qualsevol guia de bones pràctiques que poguera arribar als ajuntaments consensuada per la FEMP podria ser molt útil en aquesta qüestió”, manifestava.

A l’encontre han assistit alcaldes i representants d’un total de 30 ciutats espanyoles, entre les que estan Madrid, Màlaga, Valladolid, Badalona o Logroño, a més dels copresidents de la Xarxa INNPULSO de ciutats de la Ciència i la Innovació d’Espanya, entitat finançada pel Ministeri de Ciencia i Innovació del Govern d’Espanya, i de la que Ontinyent forma part des de 2015. Els alcaldes han mostrat la seua preocupació per la capacitat d’execució dels fons next generation atesa la dificultat de la seua justificació.

La participació de l’alcalde al fòrum estatal de Màlaga, on acudeix acompanyat per la 1ª tinent d’alcalde, Natàlia Enguix, es reprendrà aquest dijous amb la seua participació com a ponent a la taula “Mobility as a Service, multimodalidad y micromovilidad”, moderada per la Directora General de Planificació i Infraestructures de Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid, i on també participaran representants de diverses empreses vinculades a serveis de transport i mobilitat.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més