Inici Actualitat El mercat no sedentari torna la propera setmana a la plaça del Mercat de Xàtiva

El mercat no sedentari torna la propera setmana a la plaça del Mercat de Xàtiva

per Redacció_Linformador

El regidor de Serveis Públics Ricardo Martínez ha explicat les noves condicions i la nova configuració, que inclourà a l’hostaleria de la zona

El proper dimarts 5 d’octubre el el mercat no sedentari tornarà al seu espai tradicional ubicat a la Plaça del Mercat i els carrers adjacents. El retorn es produeix després d’un any i mig de la seua aturada a causa de la pandèmia, que va obligar a habilitar un espai a l’Avinguda de Selgas per a complir amb els límits d’espai i aforament.

El regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament de Xàtiva Ricardo Martínez va mantindre ahir una reunió amb les associacions Xàcex, Adexa, Ahoxa, Gent del Mercat i el col·lectiu signant de la petició de tornada a aquest espai per tal d’informar-los del canvi, i està previst que es reunisca també amb l’Associació Valenciana de Mercaders (AVAME). Aquest retorn es pot produir ara i no abans perquè fins aquest passat dimarts la normativa autonòmica no permetia el tornada amb totes les garanties per a les condicions que ofereixen els carrers del mercat.

Martínez va explicar la nova configuració i les noves condicions i va insistir en que «s’ha realitzat una modificació de la distribució per permetre la convivència de mercaders, hostalers i comerciants tots en un mateix espai». L’hostaleria de la zona passarà formar part del mercat i haurà de respectar els horaris de col·locació de les terrasses per a optimitzar la fluïdesa del mercat i del tràfic.

«Portem treballant en aquest retorn des de fa mesos, i hem aprofitat les circumstàncies de la Covid per a anar treballant en la integració total de la restauració i dels comerços ubicats als carrers pels quals es desenvolupa el mercat», ha explicat Ricardo Martínez, qui ha afegit que la decisió també s’ha notificat a salut pública per tal d’exposar la nova distribució i confirmar la tornada a la normalitat després del canvi normatiu.

Així doncs, el mercat no sedentari tornarà a celebrar-se a partir d’aquest mes d’octubre els dimarts i divendres al seu lloc habitual abans de l’inici de la pandèmia.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més