Inici Actualitat El servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent supera els 22000 serveis en 6 mesos

El servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent supera els 22000 serveis en 6 mesos

per Redacció_Linformador

Sayo Gandia agraeix la resposta ciutadana a “Ontibicie”, que continua creixent i arriba a les 840 persones donades d’alta

El nou servei de préstec de bicicletes elèctriques d’Ontinyent “Ontibicie” ha arribat als 22000 serveis als seus primers 6 mesos de funcionament, amb més de 840 persones usuàries registrades. Als mesos d’abril a setembre les 57 bicicletes disposades per l’Ajuntament mantenien una utilització d’entre 150 i 170 usos en la majoria dels dies, superant l’estimació que es va fer de manera prèvia a la implantació del servei, que apuntava a un màxim de 3 usos diaris per bicicleta.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, agraïa la resposta ciutadana al servei, “que està superant les expectatives i podem dir que ja s’ha consolidat. Vam aposter per un sistema de bicicletes elèctriques únic a la Comunitat Valenciana i el tercer d’aquest tipus que es crea a Espanya, i la resposta, mig any després, ja podem dir que és favorable, donat que estem en nivells d’ús equivalents al de grans ciutats amb servei de préstecs de bicicletes no elèctriques”, manifestava.

El mes amb més prèstecs va ser juny, amb 4.186, i el de menor quantitat va ser el primer mes que es va prestar servei tots els dies, abril, amb 2569. De les 4 estacions físiques, la més utilitzada és la de l’Avinguda d’Albaida (3793 prèstecs); seguida per la de la Universitat (3724); Avinguda d’Almansa (3658) i parking de Sant Francesc-Paduana (2091). De les 11 estacions virtuals, les tres més utilitzades han estat la de l’Avinguda Vicente Gironés Mora (1237 prèstecs); Carrer Alcalde Paco Montés (1202) i Hospital General (1023). Cal recordar que també hi ha estacions virtuals en espais com el Centre Comercial El Teler, el Poliesportiu, l’estació de Renfe o el Conservatori de Música, entre d’altres.

L’accés a les 57 bicicletes es pot fer a qualsevol dels 15 punts d’aparcament habilitats (4 estacions fixes-punts de càrrega i 11 estacions virtuals), prèvia inscripció al sistema accedint a la web www.ontibici.com on consten tots els detalls del funcionament del prèstec. El servei, que funciona diàriament de 6 del matí a 12 de la nit, estableix una càrrega mínima obligatòria de 15 euros amb una durada màxima de 12 mesos, o bé una càrrega mínima de 5 euros amb una durada màxima de 30 dies. Els usuaris generals accedeixen gratuïtament als primers 30 minuts de cada ús, mentre que els puntuals pagaran 50 cèntims per eixa primera mitja hora. A partir d’ahí, en tots els casos el cost serà de 50 cèntims per cada tram de 30 minuts o fracció.

Les ajudes per a compra de bicicletes i kits, esgotades

Sayo Gandia també explicava que la resposta a la nova convocatòria de subvencions per a la compra de bicicletes elèctriques, i per a l’adquisició de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques, ha estat també molt favorable. La convocatòria d’estes ajudes municipals, que es va obrir en estiu, ha esgotat el màxim de subvencions previstes. Cal recordar que l’import màxim de les mateixes era de fins a 300 euros per persona i fins al 50% del cost de compra de l’objecte, adquirit des del passat 1 de gener.

La regidora posava de relleu que “apostar per la bicicleta és apostar per un mitjà de transport saludable, econòmic, accessible, individual i no contaminant. És cert que l’orografia d’Ontinyent és molt complexa per a moltes persones potencials usuàries de la bicicleta, però oferint alternatives com el servei de prèstec de bicis elèctriques o subvencionant els kits elèctrics, se salva esta dificultat i es demostra que allò que es necessita perquè la ciutadania aposte per la mobilitat sostenible és oferir alternatives vàlides”, concloïa.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més