Inici Actualitat El Ple del Consell aprovarà aquest divendres la creació de la seu pròpia de l’EOI d’Ontinyent

El Ple del Consell aprovarà aquest divendres la creació de la seu pròpia de l’EOI d’Ontinyent

per Redacció_Linformador

El Director General de Política Lingüística comunica a l’Alcalde d’Ontinyent que s’accepta la proposta del Govern ontinyentí de que duga el nom d’Empar Granell

Jorge Rodríguez destaca la importància “que Ontinyent gaudisca, per fi, d’un servei públic d’aprenentatge de llengües autònom i d’alta qualitat acadèmica i educativa”

El Ple del Consell aprovarà aquest divendres oficialment la creació de la seu propia de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Ontinyent. La Conselleria d’Educació, a més, accepta la proposta plantejada pel Govern d’Ontinyent amb suport del Consell Escolar Municipal de que aquesta duga el nom d’Empar Granell.

Així ho confirmava aquest matí el Director General de Política Lingüística, Rubén Trenzano, a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui destacava la importància i la “magnífica noticia” que suposa “que Ontinyent gaudisca, per fi, d’un servei públic d’aprenentatge de llengües autònom i d’alta qualitat acadèmica i educativa”. L’Alcalde agraïa la tasca del regidor d’Educació, Óscar Borrell, i la implicació del Director General Rubén Trenzano i del Conseller Vicent Marzá, per tal de culminar el treball “que dona resposta a una llarga reivindicació de diferents sectors socials i econòmics de la ciutat, que per fi va a fer-se realitat”.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que la denominació de l’EOI com a Escola Oficial d’Idiomes de La Vall d’Albaida Empar Granell “atén la petició que es va fer des del Consell Escolar Municipal i que el Govern d’Ontinyent va proposar a la Conselleria, que serveix per retre homenatge no sols a una professora molt volguda a tota la comarca, sinó també un reconeixement al treball i dedicació dels i les professionals de la docència”, manifestava.

Borrell recordava que la consecució de l’EOI pròpia d’Ontinyent, independent d’altres seus, ja va estar avançada en juliol de 2020 a l’alcalde Jorge Rodríguez. L’anunci el ratificava després el Conseller Marzà, “i des d’aleshores hem estat treballant en el conveni de cessió de les instal·lacions municipals per a la nova seu. Ara, per fi, i després d’anys de reivindicacions, es fa oficial que anem a tenir una Escola Oficial d’Idiomes Autònoma, un fet que és fruit del treball de les administracions implicades i també de la implicació activa de la societat ontinyentina, que venia reclamant activament aquest pas endavant en l’aprenentatge d’idiomes a la ciutat”. L’EOI Empar Granell dona servei als 34 municipis de la comarca, oferint a la capital de La Vall d’Albaida estudis en quatre llengües: alemany (nivells A2 i B1), anglés (A2, B1, B2 i C1), francés (A2 i B1) i valencià (C1 i C2).

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més