Inici Actualitat Natàlia Enguix destaca a Cazorla l’impacte del Campus d’Ontinyent en la reducció de l’emigració juvenil

Natàlia Enguix destaca a Cazorla l’impacte del Campus d’Ontinyent en la reducció de l’emigració juvenil

per Redacció_Linformador

La 1ª tinent d’alcalde ontinyentina rep un reconeixement extraordinari al X Encontre de Dones Andaluses i Joventut de la Comunitat Valenciana celebrat a Jaén

L’impuls donat al Campus Universitari d’Ontinyent va ser clau en la detenció de la emigració dels i les joves de la ciutat. Aquesta és una de les dades que es desprenen del Pla de Joventut 2019-2023 elaborat per la Universitat d’Alacant, que era citat aquest dilluns per la 1ª tinent d’alcalde i regidori d’Igualtat i Govern Obert de l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, en la seua participació al X Encontre de Dones Andaluses i Joventut de la Comunitat Valenciana celebrat a Cazorla (Jaén), on acudia convidada per la Federació de Cases d’Andalusia de la Comunitat Valenciana.

Enguix, que va rebre un dels dos reconeixements extraordinaris que s’han atorgat a l’encontre per part de l’organització, participava en la taula rodona sobre “Cooperación y participación de la mujer y juventud en el ámbito asociativo” junt a les regidores de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Cazorla; la Coordinadora de l’Institut Andalús de la Dona en Còrdoba; la Vicepresidenta de la Diputació de Jaén i la Directora General d’Andalusía Global de la Junta d’Andalusía.

En esta taula rodona, la regidoria ontinyentina se centrava en la joventut i en aquells aspectes que configuren la seua relació amb la societat, fent primer un repas per l’Informe de la Joventut a Espanya 2020 del INJUVE (Institut de la Joventut) i per un estudi del Consell Valencià de la Joventut, per a posteriorment parlar d’algunes de les dades que s’analitzen al Pla de Joventut ontinyentí, on es constata que l’èxode registrat al període 2011-2015 es deten en 2015, per a no variar posteriorment la xifra de població jove total i fins i tot augmentar lleugerament entre 2017-2018, últim any objecte d’estudi.

La regidora explicava que per detindre l’èxode juvenil “va ser crucial l’impacte de les dues noves titulacions de grau que es van implantar al campus de la Universitat de València a Ontinyent, fruit de les gestions i el finançament aportat pel nou govern municipal i la caixa d’estalvis d’Ontinyent”.  Natàlia Enguix explicava que “l’aposta del govern d’Ontinyent per generar, retenir i atreure talent jove mitjançant la potenciació del campus universitari és un exemple a seguir. Però a aquest esforç cal afegir els plans d’ocupació a postgraduats que s’han desplegat en els últims anys o les ajudes al lloguer jove”, afegia.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més