Inici Actualitat Ontinyent presenta el nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental

Ontinyent presenta el nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental

per Redacció_Linformador

Paula Soler destaca la rapidesa en la primera atenció presencial als domicilis després del requeriment als Serveis Socials Municipals

L’Ajuntament d’Ontinyent presentava el passat divendres el nou Servei d’Atenció i Seguiment a la Malaltia Mental (SASEM), en un acte públic al CIC del barri de Sant Rafel. L’acte va servir per exposar al públic asistent diferents aspectes del funcionament d’aquest servei posat en marxa a finals del passat mes de juliol amb ajuda de la Generalitat Valenciana.

Així, en l’acte es parlava del concepte de salut mental; l’impacte en la salut mental de la pandèmia; s’explicava l’estructura dels serveis socials i el concepte del SASEM; així com el perfil de la persona usuària, el procés de detecció de casos, derivació, objectius i funcionament.Cal recordar que el SASEM és un servei d’atenció domiciliària enfocat a facilitar una atenció diürna de suport psicosocial a persones amb diagnòstic de trastorn mental greu, problemes de salut mental greu o risc de de marginació o exclusió social, entre d’altres.

La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, valorava molt positivament l’asistència de públic a l’acte i l’interès mostrat al torn de preguntes, i posava de relleu la rapidesa en la primera atenció presencial als domicilis després del preceptiu requeriment al departament de Serveis Socials Municipals: “pasen molts pocs dies des que es demana esta asistència fins que el professional es desplaça al lloc de residència de la persona afectada, el que en aquest tipus de situacions és un detall prou important”, destacava.

També et pot interessar

Aquest lloc web utilitza cookies per millorar la vostra experiència. Suposarem que esteu d'acord amb això, però podeu desactivar-ho si ho desitgeu. Acceptar Llegeix més